Стопаните получават 84 млн. лева отстъпка от акциза за газьола за 2019 г.

Пътната агенция ще продава само маршрутни карти

Интензивен трафик по границите на страната

Бенямин Нетаняху призова за по-близки отношения с Украйна в Киев

Трите закона, на които трябваше да се раздели Законът за движение по пътищата, са оттеглени

Петима ранени при верижна катастрофа с три коли край Плевен

Шестима души са загинали при тежка катастрофа в Турция

Пожар бушува в склад за вторични суровини в Ботевград Шест екипа се борят с огнената стихия

Екоинспектори от Велико Търново: Няма превишения на нормите на въздуха след повторното запалване на депото в Свищов

Бела Торн се снима топлес, режисира порно филм

БАБХ насочи за унищожаване 13 677 кг храна от животински и неживотински произход

Откритите тела в Негован са на възрастни мъж и жена, убити са преди около два месеца

Гуцанов е без правомощия да преговаря за ОИК ДПС и БСП се скараха за секретарското място в избирателната комисия във Варна

Валентин Велчев с „Пирински орли“ на Пирин Фолк 2019

Случай на малария е установен в център за мигранти в Харманли

Красимира Ковачка: БДЦ ще подкрепи правителство на РБ, но има и своите условия

Красимира Ковачка заменя земеделци със свои верни хора.

Българският демократичен център ще подкрепи правителство на Реформаторския блок, но има и своите условия. Това заяви пред „Дарик“ председателят на формацията Красимира Ковачка. Тя призова за широко обсъждане и разясняване на промени в Изборния кодекс.

„Това, което ние искаме от БДЦ, е провеждането на истинска здравна реформа и второто, което искаме е провеждането на промени в Изборния кодекс, защото резултатът от референдума е ясен и ако в началото не бяха проведени достатъчно консултации с конституционалисти, експерти и политическите партии, сега това е вече един факт и ние трябва да се съобразим с исканията на хората. Трябва да има промяна. Искам да отбележа, че хората не искат просто извънредни парламентарни избори – те искат парламентарни избори при нови правила. БДЦ иска разглеждане на промените в Изборния кодекс за мажоритарния вот, защото е необходим един широк дебат и трябва да бъде ясно дали суверенът и хората искат две политически партии да останат, защото чисто мажоритарния вот може би значи точно това, или трябва да има мажоритарен елемент и каква да бъде точно системата за промяна. Ние сме за мажоритарен елемент и възможност за пропорционално участие на отделните политически сили. Всичко това трябва да бъде обсъдено и да има различни модели. Има немска система, има френска система. Всичко това можем да го вземем като решение след обсъждане в Народното събрание и след обсъждане със съответните специалисти, за да се види какви са и рисковете. Може би това трябва да бъде обяснено, а не просто категорично казано, но провеждането на парламентарни избори, без промени в Изборния кодекс, няма да отговори на исканията на хората и може да доведе отново до парламентарна криза“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.