Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Красимира Ковачка: БДЦ ще подкрепи правителство на РБ, но има и своите условия

Снимка: Архив

Българският демократичен център ще подкрепи правителство на Реформаторския блок, но има и своите условия. Това заяви пред “Дарик” председателят на формацията Красимира Ковачка. Тя призова за широко обсъждане и разясняване на промени в Изборния кодекс.

“Това, което ние искаме от БДЦ, е провеждането на истинска здравна реформа и второто, което искаме е провеждането на промени в Изборния кодекс, защото резултатът от референдума е ясен и ако в началото не бяха проведени достатъчно консултации с конституционалисти, експерти и политическите партии, сега това е вече един факт и ние трябва да се съобразим с исканията на хората. Трябва да има промяна. Искам да отбележа, че хората не искат просто извънредни парламентарни избори – те искат парламентарни избори при нови правила. БДЦ иска разглеждане на промените в Изборния кодекс за мажоритарния вот, защото е необходим един широк дебат и трябва да бъде ясно дали суверенът и хората искат две политически партии да останат, защото чисто мажоритарния вот може би значи точно това, или трябва да има мажоритарен елемент и каква да бъде точно системата за промяна. Ние сме за мажоритарен елемент и възможност за пропорционално участие на отделните политически сили. Всичко това трябва да бъде обсъдено и да има различни модели. Има немска система, има френска система. Всичко това можем да го вземем като решение след обсъждане в Народното събрание и след обсъждане със съответните специалисти, за да се види какви са и рисковете. Може би това трябва да бъде обяснено, а не просто категорично казано, но провеждането на парламентарни избори, без промени в Изборния кодекс, няма да отговори на исканията на хората и може да доведе отново до парламентарна криза”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете