Красимир Балъков: "Лудогорец" изскочи от нищото

Бившият български национал Красимир Балъков похвали "Лудогорец" и призна, че очаква с интерес срещата от Лига Европа с "Хофенхайм". Двубоят е тази вечер в Разград.

"Лудогорец" има сходни условия като отборите от Бундеслигата - модерна база и качествен състав - каза легендарният плеймейкър. - Клубът много прилича на "Хофенхайм", който също изскочи от нищото. "Лудогорец" играе офанзивен футбол с много притежание на топката. Много ще ми бъде интересно да видя как ще завърши срещата. Ние сме малка страна и се радваме, когато получим възможност да се покажем на европейската сцена."

Бернд Дреер, треньорът на вратарите на в тима от Разград, направи любопитно изказване за официалния сайт на "Хофенхайм".

"Трябва да се каже, че при "Лудогорец" не става въпрос наистина за български отбор - каза германецът. - Това е по-скоро бразилски тим. Отборът от доста време е най-добър в българската лига и в много мачове не среща почти никаква съпротива. Затова понякога на футболистите им е трудно да се мотивират. Но, когато на европейската сцена получат реално предизвикателство, те са способни да отговорят."

Димитър Димитров, треньорът на българския шампион, заяви, че "Хофенхайм" е добре разузнан.

"Дисциплинирани и добре подготвени, както физически, така и тактически състав - каза Херо. - В наш плюс е опитът, който притежават футболистите ни на евросцената."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ