Красимир Вълчев: Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас

Няма да се отменя учебната програма по история за 10-и клас, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев по повод критиките и настояването на БСП за отмяната ѝ. Вълчев коментира темата по време на посещението си в Габрово, където предстои да се срещне с училищната общност, информира БНР.

Красимир Вълчев призова БСП да не политизира темата с учебното съдържание по история и коментира, че програмата за 10-ти клас е балансирана.

По отношение на критиките за липсващото в програмата, министърът на образованието посочи, че тя само рамкира, но учебниците ще включват много повече съдържание.

Спорната програма е публикувана преди повече от година и половина. Преминали са множество разисквания, като в последното - преди утвърждаването на крайния вариант са били включени и представители на академичната общност, обясни министър Вълчев.

По-рано от БСП предупредиха, че в програмата по История не се говори за фашизъм в България, за антиеврейско законодателство и пронацистки характер на управлението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование