Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Красимир Каракачанов: ГЕРБ сигурно се притесниха, че ако оглавим кабинет, ще действаме радикално

Снимка: Архив

В момента няма вероятност да стана министър-председател, а ГЕРБ сигурно се притесниха, че ако оглавим кабинет, ще действаме радикално и бързо и това ще увеличи подкрепата ни. Това заяви Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт (ПФ) пред БТВ.

Той коментира промяната в отношението на най-голямата партия, която първо заяви, че ще подкрепи управление на патриотите, а ден по-късно декларира обратното.

„Да, те заявиха, че ще подкрепят патриотите за сформиране на кабинет. Може да гадаем защо мнението им се промени за 24 часа. Най-вероятно притеснението, че ПФ ще действа радикално, бързо и това ще увеличи авторитета ни в обществото, е причината да обърнат позицията си. Друга причина, според мен, е някакъв външнополитически натиск – знаете, ние критикуваме политиката на Брюксел, смятаме, че Европа трябва да се развива по друг начин. Ние сме за запазване на Европейския съюз, но друг Европейски съюз. Най-вероятно машинката в Брюксел не харесва позиции като тези, които изповядваме ние и подобни партии в Австрия или Франция“, каза гостът.

По думите му „няма вероятност в момента да стана премиер, защото, както виждаме, ролетката се завърта и възможността да се състави правителство в този парламент е нищожна“.

„Въпросът не е да подкрепят нас, а че в подобна ситуация, в която е повече от ясно, че ще има две служебни правителства, че изборите ще са през април, а след това трудно ще се състави нов кабинет… при ситуация, в която държавата влиза в 6 – 7 месеца безвремие, нормалното беше да се състави правителство, което да изпълни 4 – 5 приоритета“, смята Каракачанов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Краска,нали разбираш ,че без ГЕРБ няма как да станеш министър -председател и власт няма как да помиришеш !

    1. е и?
      естествено, че го разбира и затова му прави чест (за първи път от зората на деморкацията), че казва нещо по-различно от управляващите…

      1. Това, че е по-различни не означава атоматично, че е вярно. До колкото си спомням, Каракачанов не приема резултатите от референдума. Чест щеше да му прави, ако ги беше приел. Да се иска увеличение на пенсиите е популизъм, а да не се зачите вота на 2,5 милиона души е безчестие. Не, че се заяждам, де… Абсолютно безразлични са ми всички “патриоти”, защото според мен самото понятие “патриот” означава ДА СИ НАПРАВИЛ НЕЩО ЗА РОДИНАТА. Нашенските такива само обещават, как от девет баира вода ще докарат, но до сега реално НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ. Значи са КАНДИДАТпатриоти!

  2. Краси ти си сравнително нормален и разбери,че съотборниците ти са откачалки.Кой би искал да ги форсира срещу парламентарни избори.Без туй говорите само глупости.Аман от обещания за раздаване пари на калпак. След изборите ще кажете някой ви е попречил.

Отговорете