Красимир Каракачанов: Избори ще има тогава, когато е по Конституция

Снимка: Пламен Стоименов

Избори ще има тогава, когато е по Конституция, вървим напред и трябва да си свършим работата. Това каза по време на Националната конференция на ГЕРБ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„В последните 30 дни в Българя има хора, които казват, че искат смяна на властта. Някои от тях млади и интелигентни хора, учили на запад правят сравнение между това, което е там и тук. Сигурно има разлика и тя не е малка.  Въпреки това, не съм чул от викащите „Оставка“ за какво ново правителство се борят, каква ще бъде неговата програма, философията му. Какво правим с всички онези неща, които са важни за нацията, но не се чуват на площада? Съдебна реформа? Каква? Въпросът не е да кажеш какво искаш, а как да го промениш. Не съм чул как да бъде променено.“, допълни той.

Според Каракачанов в момента държавата искат да управляват хора, които са жертвали България за своите интереси преди години. „Голяма част от хората, които изявяваха емоционално своята воля, вече ги няма на площадите. Няма да цитирам Гьоте или Аристотел, но знам, че има два вида политици: готови да се жертват за нацията и държавата си и политици, които жертват държавата и нацията заради себе си. Част от тези, които искат да управляват, 29 години жертваха държавата в името на своите интереси“, допълни вицепремиерът. 

Коментари

Задължително поле