Красимир Каракачанов открива военен мемориален комплекс в Драговищица

Снимка: Архив

Дни след годишнината от Априлското въстание, на 9 май от 19.00 ч., заместник министър-председателят, министър на отбраната и лидер на ВМРО – Българско национално движение Красимир Каракачанов тържествено ще открие мемориалния комплекс в с. Драговищица, общ. Костинброд. Мемориалът е посветен на загиналите във войните за национално освобождение и обединение на България. От 18.00 ч. преди откриването ще има шествие.

На церемонията ще присъства военна част от поделението в с. Понор, общ. Костинброд, където министърът на отбрана е отслужил военната си служба. Ще участват военен оркестър, както и гвардейска част. Представители на клуб „Традиция“ също ще уважат събитието.

На откриването ще бъдат и народните представители от квотата на ВМРО – БНД в ПГ „Обединени патриоти“, евродепутатът Ангел Джамбазки и депутати от ГЕРБ. Мемориалът е изграден с помощта на Министерство на отбраната, Община Костинброд и спомоществователи. На церемонията ще присъстват и кметът на община Костинброд Трайко Младенов и кметът на Драговищица Албена Виденова.

Денят съвпада и със събора на костинбродското село Драговищица. Ще има програма с народни танци и културни събития.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България