Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната: На България и трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство

На България и трябва грамотно, а не раболепно и папагалско правителство. Българският народ е тотално разединен и противопоставен. Сега няма идеи, а проекти, зад които стоят Москва, Брюксел, Вашингтон, Сорос и т.н. Това заяви в четвъртък във Велико Търново Красимир Каракачанов, почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната.

Лидерът на воеводите подчерта, че единственият изход от политическата и икономическа криза, е да бъде създадено правителство от експерти на базата на консенсус без вмешателството на партиите. 

"Това програмно правителство да е с мандат до 6 месеца, за да реши най-важните за страната проблеми, а това са бюджета за 2023 година, доходите на гражданите, енергетиката, да овладее цените на горивата, да предприеме мерки за стимулиране на българската икономика. Важно е президентът Румен Радев да си влезе в ролята, защото с раздаване на мандати нищо няма да се постигне, а само ще влизаме от едни в други предсрочни избори. С празните приказки на Брюксел също няма да решим кризата", коментира Красимир Каракачанов.

Той допълни, че е много важно дали ще бъде удължен лицензът на двата последни реактора на АЕЦ "Козлодуй" от Русия, защото ако това не се случи, през 202702028 година те ще трябва да преустановят дейност.  

Каракачанов очерта мрачна перспектива за България ако не се вземат спешни мерки. 

"Цената на горивата расте, защото има картел. Обещаните 25 стотинки отстъпка за литър е несериозна мярка, защото гражданите в момента са прецакани поне с 1 лев. Няма никакво основание горивата да поскъпват", заяви Каракачанов.
Лидерът на ВМРО коментира и скандала с изгонването на 70 руски дипломати от България.

"Това е поредната външно-политическа активност на премиера в оставка Кирил Петков", каза Каракачанов.

Той сподели, че по повод на евентуални предсрочни избори, ръководството на ВМРО на 29 юни е провело заседание. 
"Обсъждаме дали ще се явим самостоятелно или в коалиция. Ще разчитаме най-вече на собствените си сили", изтъкна Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони