Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов участва днес, 19 февруари, във възпоменателния митинг-поклонение, с който в гр. Карлово беше отбелязана 145-ата годишнина от трагичната гибел на Васил Левски.

Десетки граждани поднесоха цветя в знак на преклонение пред саможертвата на Апостола на Свободата. Тържественият ритуал се проведе пред паметника на Апостола на площад "Васил Левски" в града. В него участваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Пламен Атанасов, началникът на Военна академия "Г.С.Раковски" генерал-майор Груди Ангелов, представителни части на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

Министър Каракачанов се поклони и пред паметника на майката на Васил Левски Гина Кунева в къщата-музей в града.

По-късно министърът на отбраната проведе среща с командния състав на 61-ва механизирана бригада. Командирът на военното формирование бригаден генерал Пламен Йорданов го запозна с материално-техническото и ресурсно осигуряване на бригадата.

В края на посещението министър Каракачанов поднесе цветя пред паметника на загиналите български воини от 28-ми Стремски пехотен полк в района на формированието. Той връчи дарение за библиотеката на бригадата - книги за военната история и славните български победи.

Коментари

Задължително поле