Красимир Ципов: Премиерът заяви ангажимент за увеличение на възнагражденията в МВР и за 2019 г.

Снимка: Архив

Премиерът Бойко Борисов заяви ясен ангажимент за увеличение на възнагражденията на служителите в МВР и за 2019 г., а не само за 2018 г. Това каза по време на брифинг зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, след среща с представители на работещи служители в системата на МВР .

„Категорично искам да заявя от страна на политическото ръководство, че днешната среща нямаше за цял да спре протестите. Постигнахме ясен и конкретен консенсус да започне работа за допълнително увеличение на възнагражденията на служителите от системата в МВР“, обясни Ципов.

По думите му първата стъпка е направена в началото на тази седмица. „Знаете, че в бюджета за тази година бяха предоставени 55 млн. лв. в повече. Те са разпределени. В МВР ще седнем да поговорим по какъв начин да бъдат предприети действията за едно допълнително увеличение на средствата, които ще бъдат предоставени“, коментира Красимир Ципов.

„Ще започнем разговори по промени в действащото законодателството, включително и в подзаконовата нормативна база. Надявам се, че ще постигнем консенсус“, обясни той. „Премиерът Бойко Борисов заяви ясен, конкретен ангажимент за увеличение на възнагражденията и за 2019 г., а не само за 2018 г. Премиерът е удовлетворен в резултатите, които постигаме в противодействието и борбата с контрабандата и всички основни дейности на МВР“, каза още Ципов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България