Красотата на Двореца в Балчик се пренесе в Братислава

Богата фотоизложба "Вечната красота на Двореца" гостува на Българския културен център в Братислава. Автори на фотосите са Ясен Казанджиев и Румяна Тенева. Изложбата беше открита на 11 април, като почетни гости бяха посланикът на Република България в Словакия Йорданка Чобанова и българският консул, съобщиха от пресцентъра на Архитектурно-парковия комплекс.

Красотата на Двореца и била подкрепена от директора на словашкото училище по изкуствата в Тренчин, Иван Щефка и директора на чешкото училище по стъкларство и приложни изкуства във Валашке Мезиржичи - Дана Будайова, които са партньори на културния център в проект по дизайн и иновации на стилове в историческа среда по програма Еразъм.

Фотографската изложба е атрактивно представяне на паметника на културата като една от най-посещаваните туристически и културни дестинации  по родното Черноморие точно преди активния туристически сезон.

Представители на Двореца са раздали над хиляда флаера и други рекламни материали в Братислава, за да популяризират това райско кътче сред словаците и гостите на столицата им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България