Кратери зейнаха в Бургас, кърпят ги спешно

Снимка: Архив

Огромни дупки зейнаха по улиците на Бургас с топенето на снега. Шофьори сигнализираха за кратерите, които правят опасно движението из центъра и в комплексите. Кметът на града Димитър Николов разпореди в петък пътните фирми да доставят спешно подходяща техника и материали, които да позволят запълването на дупки при зимни условия.

Още идния понеделник започва асфалтирането с машина, която използва специална технология при минусови температури – впръскване под налягане на асфалтираща смес в компрометирани участъци. Запълването на уличните дупки ще започне от кръговото на входа на Бургас от София. Ще се ремонтират всички компрометирани участъци по основните пътни артерии и ще се продължи по останалите улици. Освен запълването на дупките, на всички пътни фирми е разпоредено в най- кратки срокове да ремонтират компрометираните от снегорините и при пътно-транспортни произшествия парапети, мантинели, знаци и светлоотразителни кабари, като разходите ще бъдат за сметка на снегопочистващите фирми, съобщиха от общината.

Фирмите, отговарящи за зимното поддържане трябва да извършат ремонти на автомобилите си и да заредят базите си с нови количества луга, сол и пясък. Кметските наместници нарайони в общината трябва да изготвят справки за състоянието на улиците.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България