Краткият полет на „орлите“

Мечтите на „Лудогорец“ за нов полет към групите на Шампионската лига бяха подрязани в Унгария. Авантюрата на „орлите“ в турнира на богатите продължи точно 360 минути. В сряда вечер българският шампион не приличаше на себе си. Тимът на Паоло Аутуори така и не успя да постави под напрежение своя съперник. Случаят с Върджил Мисиджан не може да бъде оправдание за „зелените“, а това признаха и от българския щаб. Вторият жълт картон на офанзивния футболист бе пресилен, но „Лудогорец“ най-добре знае, че това е част от играта. Вън от съмнение е, че „орлите“ са с класа над преименувания „Видеотон“. За това говори и цената на двата състава – унгарците имат футболисти на обща стойност 13,900 млн. евро, докато този на „орлите“ е за над 50 млн. Но какво от това? Марселиньо и компания не се възползваха от това си преимущество и сега ще трябва да се концентрират върху предстоящото участие в Лига Европа. А там ги чака победителят от двойката „Валета“ (Малта) - „Зрински“ (Босна и Херцеговина). Реваншът завърши след редакционното приключване на броя. А интрига имаше след 1:1 в първия двубой в Задар.

2955

Няколко са причините за фиаското на „Лудогорец“ в Шампионската лига срещу МОЛ „Види“. Тимът все още напипва ритъма под ръководството на новия треньор Аутуори. Само времето ще покаже дали той е бил правилният избор, но краткият опит на клуба с чужденци не е на тяхна страна. Преди 3 години отборът отпадна изненадващо от молдовския „Милсами“, а по това време начело бе Бруно Рибейро. Това са и единствените чуждестранни специалисти, които са заставали начело на клуба в историята му.

Дали в Разград не изпитват нужда от освежаване на състава? Процесът е започнал, но в стартовия състав продължават да личат имената на Козмин Моци, Светослав Дяков, Марселиньо и дори Мисиджан. Все футболисти с минимум 5-годишен стаж в клуба.

Не е изключено и да е имало нотка на подценяване срещу унгарците. За това е спомогнало звучният успех над „Крусейдърс“ в предишния кръг. Тогава „Лудогорец“ записа най-голямата си победа в Европа – 7:0, но бе видно, че съперникът бе от друга черга.

%d0%b0%d1%83%d1%82%d1%83%d0%be%d1%80%d0%b8

Отпадането бе прието философски от Аутуори, но със сигурност то ще има своите последствия.

„Урокът, който ни даде този мач, е да не губим концентрация – обясни бразилският спец. - След победите и след загубите ни остава животът. Трябва да сме умни и да не повтаряме грешките, заради които не успяхме да се класираме. Животът продължава.“

Опитните Моци и Дяков пък се обединиха около заключението, че тимът сам си е виновен за краха.

„Вината определено е на тези, които бяхме на терена – обясни халфът и капитан на отбора. - Не изиграхме добър мач, а в две срещи не отбелязахме гол на този определено непретенциозен отбор.“

Румънският бранител пък допълни, че „Лудогорец“ е трябвало да спечели мача дори и ако треньорът на МОЛ „Види“ е бил главен съдия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ