Кремълски балет за туристи и ценители в Банско

Банско, ски сезон

В разгара на зимния сезон община Банско организира различни забавления за туристите, този път ще зарадва ценителите със звездно присъствие на балетното изкуство.

На 5 януари се открива Третото издание на Международния балетен фестивал, който ще представи Кремълския балет. Събитието е от 5 до 10 януари и е под патронажа на кмета на общината Георги Икономов. Три завладяващи балетни спектакъла ще бъдат представени от балета на Държавна опера – Варна. На 8 и 10 януари, на сцената на читалище „Никола Й. Вапцаров”, ще бъде представен „Дон Кихот” със специалното участие на Егор Мотузов, премиер солист на Кремълския балет. Балет по музика на Лудвиг Минкус, хореография Сергей Бобров и художник Кристина Фьодорова.

По традиция залата в читалището е пълна за всеки един спектакъл. Сред зрителите тази година ще са англичани, руснаци, македонци и гърци. Началото на вечерите, посветени на балетното изкуство, ще бъде дадено с „Лешникотрошачката” със специалното участие на Саори Коике, примабалерина на Кремълския балет.

Ценителите ще могат да видят и балета „Дон Кихот” преставен от балетистите на Варна. А нНа 9 януари е ред на „Жизел”, прочутият балет е в хореографска интерпретация на Сергей Бобров и със специалното участие на Саори Коике и Егор Мотузов, солист на Кремълския балет.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони