Роналдо и Меси вече не са сами

Заемите нараснаха с 555 милиона лева Хората спестиха 2,5 млрд. лв. за година

Фандъкова: Висшето транспортно училище вече обучава 120 машинисти и инженери за третия лъч на метрото

„Ню Имидж България“ купи 50 на сто от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД

Премахват най-големите германски музикални награди “Ехо”

30-годишна софиянка на съд за два въоръжени обира

Вреден шум мъчи всеки втори софиянец

Румен Радев: Лъжата често е платежоспособна и даже звучи убедително, но сметката накрая плащаме всички ние

Откриха контрабанден тютюн и лекарства в български бус в Унгария

Екатерина Захариева: Трябва да признаем допуснатите грешки за Сирия и да започнем да правим компромиси

Lidl ще намали с 20% използваната пластмаса в продуктите си до 2025 г.

Посланикът на Казахстан си взе монета с лика на Горгона Медуза

Поставят цветна инсталация от чадъри в Благоевград

Излюпиха се 6 патета в Патешкото езеро на Борисовата градина

Столичната полиция издирва 50-годишен мъж

Крепостта “Туида” спечели годишната награда за туристическа атракция

Най-новото туристическо бижу на Сливен – реновираната  крепост „Туида” – спечели надпреварата за годишната награда на Министерството на туризма в категорията „Туристическа атракция/обект”.   За отличието бяха номинирани 20 обекта в страната, а победителят бе определен с гласуване в интернет, което приключи в полунощ срещу 19 декември.

Наградата на „Туида” бе завоювана след драматичен обрат.  Крепостта водеше в класацията още от самото начало с 20, 80 процента от гласовете. В разгара на кампанията само за една нощ подкрепата за нея мистериозно се стопи и тя падна на опашката във временното класиране с нищожните 1,95 процента. Първи се оказа Дворът на кирилицата в Плиска.  От Министерството на туризма обяснили на екипа на „Туида”, че не е станала техническа грешка при отчитането, просто другият обект изведнъж получил много гласове. Вероятно това мобилизира  сливенци, гражданите със сливенски корени, които живеят на други места в страната или в чужбина, и гостите на града, вече посетили обекта.

„На 18 декември, когато приключи гласуването,  половината Сливен не мигна, хората гласуваха до последно, имаше много коментари в социалните мрежи” – каза Мая Иванова, ръководител на екипа на „Туида”.  Втори остана Дворът на кирилицата в Плиска, който също е сред най-новите и интересни обекти.

„Туида” бе реновирана с европейски средства за 5 млн.лева, като  за разлика от други подобни атракции във възстановяването й не бе използвана бутафория.  Някои от артефактите са изложени на открито.  Посетителите могат да видят интересни демонстрации на древни бойни изкуства и занаяти, да яздят коне, да стрелят с лък,  могат да облекат старинни костюми, да си направят пикник на местата за барбекю.  Световни музиканти и изпълнители като Теодосий Спасов и бившият солист на „Рейнбоу” Джо Лин Търнър са изнасяли концерти на откритата й сцена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.