На 16 септември 2019 да почерпят

Луна: Не съм жена за един мъж

„Левски“ помете „Черно море“ за 15 минути, Робърта няма спирка (СНИМКИ)

Слънце в първия учебен ден, временно захлаждане след вторник

Германия се зарича да развърже кесията при криза Правителството на Меркел поддържа бюджетен излишък от 2014 г.

Първи сняг заваля в планината Ерджийес в Централна Турция

Пореден протест в Хонконг, полицията използва сълзотворен газ и водни струи срещу демонстранти

САЩ готвят мита за милиарди за ЕС Таксите ще обхващат от сирена до самолети

Гутериш осъди нападенията срещу петролни съоръжения в Саудитска Арабия

Проблеми за Хубчев преди „Черно море“

Илиана Раева преди старта на световното първенство в Баку: Доволна съм от това, което показват момичетата

Соломончо и шпионите

Караянчева отърва кожата в катастрофа край Шумен (обзор) Шофьорът на НСО избегнал по-тежки последици

Кардиолог мами пациенти, че са болни, поставя стентове на здрави сърца Д-р Петър Лазов получава заплата от 57 000 лева

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 септември 2019

Кресна се вдигна на протест, над 1000 души блокираха Е-79 (снимки)

Бунтовна Кресна изпълни заканата си и над 1000 жители излязоха на протест в четвъртък по обяд, като поискаха държавата да създаде максимално голяма сигурност за хората, които пресичат главен път Е-79 в района на града. Натоварената пътна артерия минава точно по средата на Кресна, шофьорите обаче не спазват ограниченията от 50 км. в час за движение в населено място.

Този път превърна живота ни в ад, всеки път, когато пресичаме, рискуваме живота си, казаха местните хора. В града има само две пешеходни пътеки, на които може да пресече главният път, но и там има регистрирани жестоки катастрофи.

Преди да предприемат протест, жителите правиха няколко подписки до институците с искания за създаване на безопасни условия за движение, но никой не ги чу.

Два часа обаче преди да започне протестът, от АПИ разпространиха съобщение, че са чули хората и ще инвестират 400 хиляди лева за обезопасяване на шосе Е-79 в участъка му през град Кресна. Предвидените мерки ще бъдат изпълнени при подобряване на метеорологичните условия.

По пътната настилка през 200-250 м в началото на населеното място ще бъде поставена маркировка, предупреждаваща шофьорите да намалят скоростта до 50 км/ч. За привличане вниманието на шофьорите преди пешеходните пътеки с напречна шумяща маркировка ще бъде посочено, че е необходимо ограничаване на скоростта до 40 км/ч.

Всички съществуващи пешеходни пътеки в Кресна ще станат тип „зебра“ и ще бъдат премаркирани. За да се привлече вниманието на пешеходците ще се поставят и информационни надписи „Погледни“ с две стрелки.
Указателни знаци за пешеходна пътека ще бъдат монтирани и на тротоарите.

Нова пешеходна пътека тип „зебра“ и знаци ще има при ул. „Кресненски пролом“ в гр. Кресна. За повишаване на безопасността при съществуващата пътека на ул. „Македония“ ще се изгради нова повдигната.
Нов тротоар ще бъде направен между железопътния подлез и автобусната спирка в града. Тази препоръка на одиторите трябва да бъде изпълнена от община Кресна.

За улеснение на трафика по първокласния път ще се забрани левия завой от ул. „Македония“ към жп подлеза в Кресна. Това обеща АПИ.

„Лицемери, ще видим какво ще направят“, така коментира кметът на Кресна Николай Георгиев съобщението на АПИ. Той лично предвождаше протеста на гражданите.

И тъй като не бе разрешено блокиране на пътя, протестиращите в продължение на час пресичаха пешеходната пътека и така спряха движението на главния път. Натрупаха се километрични опашки, въпреки че на 20 минути протестът се прекъсваше, за да се пропусне образувалата се колона.

Според направена статистика през Кресна за един час преминават по 400 МПС.

От КАТ „Пътна полиция“ заявиха, че ще поставят и две неравности по пътя. Повод за протеста на хората стана тежка катастрофа преди седмица, когато на пешеходната пътека бе прегазен от камион бившия директор на горското в Кресна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.