В Мексико бяха намерени трупове на шест жени

Най-малко 22-ма души загинаха и 14 бяха ранени при катастрофа в Уганда

Ако зодиите бяха препинателни знаци

Eнергийни напитки или кафе? Масираната реклама дава повод за основателна тревога

На 27 май 2018 да почерпят

Велик Бейл и комични вратарски грешки – “Реал” отново е футболният крал на Европа (СНИМКИ и ВИДЕО) Кралският клуб спечели финала срещу "Ливърпул" с 3:1

Най-високият човек в историята

Съюзът на колекционерите в България: Сбогом, Маестро Светлин Русев!

Нападение срещу център на “Белите каски” в Сирия, петима спасители са убити

Швеция тества електрически път Участъкът от 2 км е първият по рода си в света

ОПЕК и Русия се договарят да увеличат добива на петрол

Израелски военен, ранен на Западния бряг, почина в болница

Вирусът Нипа – новата Ебола СЗО го постави в Топ 10 на най-опасните патогени

Шофьорът на камиона, в който бяха открити 191 кг хероин, остава в ареста

Съобщенията от институциите да са само на роден език, предлагат Обединени патриоти

КРИБ и списание “Икономика” обявиха кои са “Мистър Икономика” и “Мисис Икономика”

Отличените в годишните награди на КРИБ и списание "Икономика" Снимки: Благой Кирилов

Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на “Софарма”, е носителят на наградата “Мистър Икономика” за 2016 година. Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България грабна приза “Мисис Икономика 2016”.

Най-престижните бизнес награди на България бяха раздадени на стилна церемония в столичния хотел “Маринела” късно снощи. 38 предприемачи бяха номинирани от членове на КРИБ, а Управителният съвет избра победителите.

Премиерът Бойко Борисов и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев дадоха началото на церемонията в столичния хотел „Маринела”. В приветствието си към министър-председателя Кирил Домусчиев го поздрави за една от най-престижните унгарски награди, с която по-рано вчера бе удостоен Борисов в Будапеща от унгарския си колега Виктор Орбан – Големия кръст за граждански заслуги. Пред бизнес елита Борисов обяви, че посвещава приза на стотиците български полицаи и граничари, които пазят границата ни.

Наградата на новия “Мистър Икономика” връчиха миналогодишната носителка на приза “Мисис Икономика” Петя Димитрова – главен изпълнителен директор на Пощенска банка и министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Призът си “Мисис Икономика” Светла Лесова получи от Мариета Захариева – изпълнителен директор на Агенцията за малки и средни предприятия.

Всички победители получиха почетна грамота, луксозният каталог на КРИБ “Добрите бизнес практики”, представящ най-успешните български компании, както и статуетката “Рибарят и златната рибка” на художника Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

В Категория “Финанси и застраховане” победителят тази година е Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБанк и кънтри мениджър за България на КВС Груп. Той получи наградата си от финансовия министър Владислав Горанов.

Наградата в Категория “Индустрия” спечели Пламен Бобоков – председател на Съвета на директорите на “Приста Ойл Груп”. Призът връчи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

В категорията “Информационни и комуникационни технологии, Аутсорсинг и Бизнес процеси” отличието взе Веселин Тодоров – изпълнителен директор на “Сиела Норма” АД. Той получи приза си от Елина Друмева, член на УС на КРИБ.

Отличието в категория “Услуги и Търговия” отиде при Милена Драгийска-Денчева – изпълнителен директор на “Лидл България”. Наградата връчи Димитър Димитров – заместник-председател на УС на КРИБ.

В Категория “Транспорт и Логистика” наградата отиде при Илиян Филипов, съдружник в ПИМК ООД. Той получи приза си от Константин Бояджиев – управител на “Галакси Инвестмънт Груп”.

В Категория “Земеделие и хранителна промишленост” бе отличена Светла Боянова, изпълнителен директор на “Агрион Финанс”. Призът връчи Боряна Манолова – член на УС на КРИБ.

Отличието в Категория “Енергиен сектор” отиде при инж. Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на “Енергоремонт Холдинг”. Призът връчи проф. дтн Николай Вълканов, член на УС на КРИБ.

В Категория “Консултантски бизнес” наградата получи Стоян Ставрев, управител на “Българска консултантска организация”. Отличието бе връчено от Зарина Генчева, изпълнителен директор на “Метрореклама”.

Две специални награди връчиха КРИБ и списание “Икономика”.

Едната от тях е за изпълнителния директор на “Билла България” Бойко Сачански за “Партньор на българските производители”. Отличието връчи изпълнителният директор на сп. “Икономика” Боян Томов.

Другата награда е за Рени Йорданова, управляващ съдружник в АФА ООД за “Обществено отговорен финансов одит”. Призът връчи изпълнителният директор на КРИБ Евгений Иванов.

КРИБ връчи и две специални отличия “Почетен златен знак на КРИБ”.

Едната награда получи Цветелина Бориславова, член на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка. Призът бе даден от Иван Вутов, заместник-председател на УС на КРИБ.

Другата бе за Константин Стаменов, председател на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Призът бе връчен от председателя на УС на КРИБ Кирил Домусчиев.

За доброто настроение на гостите с феноменалните си изпълнения се погрижиха джаз иконата Васил Петров и темпераментните Елица и Стунджи.

Водещи на церемонията бяха любимите лица от ефира Радина Червенова и Димитър Павлов.

За втора поредна година конкурсът се организира от най-голямата работодателска организация у нас – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание “Икономика”. Награди бяха раздадени в 10 категории, а КРИБ и “Икономика” връчиха и още 4 специални приза.

 

Пълният списък на отличените:

“Мистър Икономика”

05
Огнян Донев, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на Софарма АД

“Мисис Икономика”

06
Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България ЕООД

“Финанси и застраховане”

Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБанк АД

“Индустрия”

bobokov
Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на Приста Ойл Холдинг ЕАД

 

“ИКТ, аутсорсинг, бизнес процеси”

todorov
Веселин Тодоров, изпълнителен директор на Сиела Норма АД

“Услуги и търговия”
Милена Драгийска-Денчева, изпълнителен директор на Лидл България ЕООД енд Ко.

“Транспорт и логистика”

Илиян Филипов, съдружник в ПИМК ООД

 

“Земеделие и хранителна промишленост”

Светла Боянова, изпълнителен директор на Агрион Финанс ЕАД
Светла Боянова, изпълнителен директор на Агрион Финанс ЕАД (вдясно)

 

“Енергиен сектор”

osikovski
Инж. Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на Енергоремонт Холдинг АД (вдясно) получава отличието си от шефа на “Минстрой Холдинг” Николай Вълканов (вляво)

 

“Консултантски бизнес/услуги”

stavrev
Стоян Ставрев, управител на Българска консултантска организация ЕООД

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ:

Константин Стаменов, председател на УС на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори /БФИЕК/ за принос в регулацията на дефицитите в енергетиката в България

borislavova
Цветелина Бориславова, Председател на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка /БАКБ/, за цялостен принос в развитието на банковото дело и по случай 20-годишния юбилей на банката

 

iordanova
Рени Йорданова, АФА – специална награда на КРИБ

 

Билла България – специална награда на сп. Икономика

Изпълнителния директор на "Билла България" Бойко Сачански (вдясно) получи отличието за "Партньор на българските производители"
Изпълнителният директор на “Билла България” Бойко Сачански (вдясно) получи отличието за “Партньор на българските производители”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.