КРИБ към партиите, раздухващи скандал от срещата между Сашо Дончев и Сотир Цацаров: Не изпадайте в популизъм

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България публикува своя позиция във връзка със срещата между шефа на „Овергаз“ Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров.

Пълният текст на позицията:

Във връзка с разпространени в медиите изявления на политически партии по повод задочния конфликт между председателя на БСК Сашо Дончев и главния прокурор Сотир Цацаров, Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България призовава политическите сили в страната да не изпадат в популизъм и да не експлоатират темата в полза на тяснопартийните си интереси.

Като национално представителна работодателска организация, КРИБ възразява срещу свеждането на обществения дебат по важни институционални теми до неформални разговори „на маса” и разпространяване на записи в интернет. Изразяваме дълбокото си убеждение, че отношенията между представителите на бизнеса и институциите следва да се градят на основата на пряк, открит и прозрачен диалог, в който нямат място политически и медийни посредници.

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България винаги е защитавала позицията, че стабилността и върховенството на Закона са задължителните условия за добър бизнес-климат и съхраняване на тенденцията за икономически подем в страната. Вярваме, че както всички членове на КРИБ, така и представителите на институциите и партиите ще се придържат към отговорно поведение, изключващо създаването на изкуствено напрежение между бизнеса и институциите.

Ние имаме нужда от стабилност и предсказуемост в тези отношения.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ НА КРИБ

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. А пък ние нямаме нужда някоя партия да ни обяснява какво да мислим по случая.Достатъчно скандално е всичко и няма невинни сред участниците.Със сигурност трябва много да сме ядосани, но къде са сега самозваните корифеи и гласове народни, за да призоват за протест?

  2. “съхраняване на тенденцията за икономически подем в страната. Вярваме, че както всички членове на КРИБ“ Интересно къде е тази хмм “тенденция“, защото някак си не се усеща от целокупния български народ:) а даже и подем хахаха имало:) И топлата мафия и политиханските мафиозии са за подемния боклук, но ще видим каква ще бъде тенденцията през следващата година за извършване/достигане на “подема“:) Дано този път подема да е в интерес на хората и България, а не на определени мутросмени и подръжниците им – политихански тунеядци:)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.