КРИБ награди десетте най-добри бизнес лидери (СНИМКИ)

Снимки: Денислав Стойчев

"Мистър и Мисис икономика" са Атанас Добрев и Теодора Петкова

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (KРИБ) награди най-добрите бизнес лидери, които са имали най-големи заслуги за развитието на българската икономика през изминалата 2019 г. На официалната церемония в София за пета поредна година избраха и престижните титли Мистър и Мисис Икономика, като тази година победителите в конкурса са Атанас Добрев, главен изпълнителен директор на „Виваком“ и Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на УС на „Уникредит Булбанк“.

Снимки: Денислав Стойчев

„Радвам се, че отново управителният съвет на КРИБ успя да подбере всички номинирани и да излъчи победителите във всички категории. Цифрите говорят сами по себе си, това, което бизнесът и правителството прогнозираха ръст на БВП за 2019 г., той се случи и имаме над 3,6%, това, което обещахме на Бойко Борисов на не една среща за ръст на средната работна заплата и то двуцифрен - и това го има. Но това, което не достига на България е работна ръка. Надявам се, че всички вие ще оцените критериите на журито при избора на победителите. Надявам се, че през следващата година ще има още по-голяма конкуренция“, каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Победителите се определиха от жури, съставено от членовете на Управителния съвет на КРИБ. Ето кои фирми избраха те.

Категорията „Индустрия” бе оглавена от „Биовет АД“, а „Финанси и застраховане” от „АВВИ ООД“ „Черноморско злато АД“ бе наградена в категорията „Търговия и услуги”, а в „Транспорт и логистика“ наградата грабна „Гопет транс ЕООД“. С приз за „ИКТ, аутсорсинг и бизнес процеси“ бе наградена а „Хуауей Технолоджис България ЕООД“, а отличие за корпоративна социална отговорност получиха Българска болнична асоциация и Investor Media Group.

За най-добро представяне в сектора на консултантските услуги награда взе адвокатско дружество „Димитрова и партньори“. Оскърът в сектор „Земеделие и хранителна промишленост” отиде при „ВП Брандс Интернешънил АД“.

Специална награда за нови работни места и инвестиции в производството и услугите взе Марина Вълканова, „Минстрой Хотели". Другите две компании, наградени с приза бяха „Кока-Кола ХБК България“ и „Българска консултантска организация“.

Представители на стотици фирми, министри, председатели на комисии в парламента други гости присъстваха на раздаването на най-престижните бизнес награди. По традиция десетте победители в конкурса получиха статуетката „Рибарят и златната рибка”, изработена от прочутия български скулптор Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес