КРИБ представя възможностите на плана „Юнкер“

33,5 млрд. евро пред българския бизнес

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) събира на едно място изпълнителната власт и бизнес елита у нас на конференция за възможностите, които предлага европейският инвестиционен план „Юнкер“.

Във форума, който ще се проведе в понеделник в София, ще се дискутира какви са възможностите пред бизнеса да се възползва от над 33,5 млрд. евро по плана до края на 2020 г. Срещата в столичния хотел „Балкан“ ще бъде открита от председателя на КРИБ Кирил Домусчиев и в нея участие ще вземат вицепремиерът Томислав Дончев и министрите Владислав Горанов, Лиляна Павлова, Ивелина Василева, Десислава Танева и Зорница Русинова, представители на Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка и Европейския фонд за стратегически инвестиции. Ще присъстват и над 120 представители на големи компании членове на КРИБ.

Планът „Юнкер“ е отговорът на Европа на последствията от тежката финансова криза и осигурява значителен финансов ресурс, който да създаде възможности за инвестиции, да намали ограниченията за инвеститорите, като осигури гаранции за рискови проекти, така че да мобилизира частни инвестиции. Презентация по темата ще направи зам. управляващият директор на Европейския фонд за стратегически инвестиции Илияна Цанова, а министърът на финансите Владислав Горанов ще представи детайлно дейността на Фонда на фондовете, както и възможностите, които той предоставя пред бизнеса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес