Кризата във властта плаши бизнеса

Кризата във властта плаши 65,4% от ръководителите на фирми у нас. Според тях политическата нестабилност в страната ще окаже негативно влияние върху българската икономика. Това показва проучване на консултантската компания за директен подбор на среден и висш ръководен персонал Стантън Чейс Интернешънъл. Анкетата е проведена в края на 2016 година сред 180 висши мениджъри на местни и международни компании.

80,9% от шефовете на фирми предвиждат растеж на бизнеса си през 2017 г., а 74,8% от тях споделят, че компанията им е отбелязала ръст през 2016 г. Голяма трудност за бизнеса е да намерят квалифицирани кадри за ключови позиции в компанията. Най-голям дефицит има за директорските нива – мениджмънтът, ключови специалисти и експерти със специфични функции. Въпреки това, 81% от ръководителите планират да наемат нови хора на всички нива в организацията на компанията си. В България 72,6% от фирмите намират служители чрез препоръки, 65,6% чрез своята лична и професионална мрежа, а 36% използват услугите за директен подбор. Повече от половината от анкетираните са отворени за нови възможности за кариерно развитие и са склонни да сменят местожителството си.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.