Криминалният психолог Калин Гайдаров: Вероятно стрелбата в метрото е била замислена

Кадър от БТВ

Мъжът не би трябвало да носи служебното си оръжие. Предполагам, че човекът е замислил това действие, за да го носи в себе си, смята д-р Калин Гайдаров, криминален психолог и бивш директор на института по психология на МВР.

Вчера следобед на метростанцията на софийското летище бяха открити мъж и жена в безпомощно състояние. По първоначални данни мъжът е застрелял жената, след което се е самоубил. Жената е в болница, в тежко състояние с четири огнестрелни рани.

Гайдаров каза, че вероятно става въпрос за житейски проблем. Тук има два възможни варианта. Единият е да има история на конфликт между двамата, независимо от какъв тип. А вторият - някакво съдбовно решение, както те го приемат, за приключване на сметките с живота, коментира Гайдаров.

Според него това, че стрелбата е станала в метрото, също говори за сериозните мащаби в индивидуален план. Стрелецът е бил служител в охранителна фирма. Гайдаров каза, че на хора в тази система и системата на МВР трябва да се обръща специално внимание от психолози, защото професията е отговорна и рискова.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право