Криминалисти задържаха изпечени автокрадци, спипаха ги при преследване

Криминалисти от Варна заловиха двама изпечени автокрадци на територията на Бургас, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на полицията. Служителите на реда наблюдавали дълго време апашите, които живеели под наем във Варна.

Капанът щракнал, след като престъпниците опитали да задигнат БМВ на 67-годишен мъж в Бургаско. Щом видели униформените, двамата мъже - на 50 и 55 г., опитали да се спасят с бягство, но след кратко преследване били заловени в Поморие.

При оглед на местопрестъплението била открита и друга лека кола БМВ, собственост на 29-годишна жена, която била разбита от тандема. Последвали обиски на адресите на автокрадците, при които били открити ключове и заготовки за ключове за автомобили. В тайник на ползвания от задържаните "Фолксваген" били намерени и специални технически средства за отключване и стартиране на коли.

Заловените са с дълги криминални досиета и са многократно осъждани. Повдигнати са им обвинения и с разпореждане на районната прокуратура в Бургас са задържани за 72 ч, уточниха от варненската полиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право