Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Криминалисти задържаха 58-годишен мъж, подготвял убийството на майка си и сестра си

Снимка: Архив

Наказателното производство е образувано непосредствено след постъпил сигнал в ОДМВР – Плевен през месец октомври 2016 година за подготовка за убийство от 58-годишен жител на село Къшин. В хода на разследването е установено, че мъжът е планирал убийството на майка си и на сестра си, информират от МВР.

След анализ на психичното състояние  на извършителя, оперативните служители са преценили заплахата като максимално сериозна, още повече, че в годините в полицията и в прокуратурата семейството е подавало множество жалби за вербални заплахи, отправяни към тях. По тези сигнали на нарушителя са връчвани многократно предупредителни протоколи.

При претърсване в имота на 58-годишния задържан били намерени два незаконно притежавани пистолета, единият от които – със заглушител. Мъжът има две присъди за престъпления от общ характер. През 2009 г. срещу него е образувано досъдебно производство за изчезването на неговата приятелка. Тогава след възникнал скандал между двамата, мъжът я нападнал, нанесъл смъртоносните удари, после качил трупа в лек автомобил и го изхвърлил във водоем на територията на област Плевен. При извършените тогава огледи и претърсване на колата били установени следи от пренасяне на тялото, но независимо от организираните многократни издирвателни действия то не било открито, което е процесуална пречка за повдигане на обвинение за убийство.

През месец октомври тази година е възникнал личен мотив за извършване на престъпното деяние срещу роднините си– мъжът се е чувствал ощетен от продаден наследствен недвижим имот в централната част на Плевен, от който не е получил пари. Семейството притежава и други имоти, от които 58-годишният очаквал подобен резултат.

Полицейските действия по задържането му имат силен превантивен ефект и положителен резултат – предотвратяване на тежко престъпление, предстоящо да бъде извършено до дни, подчертаха представители на прокуратурата. Обвинителният акт ще бъде подготвен от Районна прокуратура и внесен в Районен съд – Плевен.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете