Криминалисти от Търново разследват побой на баба и на ученик

Криминалисти от Велико Търново разследват два случая на побой с пострадали старица и ученик.

89-годишна жена от старата столица е настанена за лечение в областната болница с черепно мозъчна травма и кръвонасядания по тялото.

Сигнал за случая е получен в понеделник. На адреса на потърпевшата незабавно бил изпратен полицейски екип, който установил пред жилището трима мъже – 70-годишния Ц. Н., 64-годишния С. Н. и двамата от Велико Търново, както и 17-годишно момче, неизвестни до момента на полицията. Униформените забелязали по жената травми и тя била откарана в Спешна помощ, където след преглед е установено, че има черепно мозъчна травма и кръвонасядания по цялото тяло. Настанена е за лечение, с опасност за живота.

С. Н. и 17-годишния младеж, които били видимо пияни, са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.

В болницата миналата нощ е било прието по спешност и 13-годишно момче след нанесен му побой. Двадесет минути след полунощ във вторник в полицията е получен сигнал от 32-годишна жена от Велико Търново, която обяснила, че 13-годишния й син е в болница с комоцио и травматични увреждания, причинени от саморазправа. В хода на извършената проверка е установено, че около 18 часа в понеделник в района на спирка «Качица» в областния град двама непознати са нападнали и пребили седмокласника. По случая е започнато досъдебно производство. Причините за разпрата между момчето и извършителите се изясняват.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право