Криминалисти разкриха лаборатория за производство на синтетична дрога в село Крушаре

В хода на предприета поредна операция срещу наркопроизводството и разпространението на дрога в региона, на 20 октомври към 15.00 часа криминалистите влезли в имот, намиращ се във вилната зона край Сливен, пригоден за автосервиз. На място бил установен 37- годишният И. Д. от град Сливен. В два автомобила, негова собственост, те намерили самозалепващи се полиетиленови пликчета с различна големина, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при направения полеви тест реагирало на метамфетамин с приблизително общо тегло 120 грама, съобщават от вътрешното министерство.

При последвалите процесуално- следствени действия в имот в сливенското село Крушаре криминалистите разкрили лаборатория за производство на синтетична дрога. Иззети са прекурсори, материали, химически вещества, необходими за производството на метамфетамин /"пико"/. При обиск в имот в кв. “Даме Груев” в града са намерени: електронна везна, таблетки, самозалепващи се пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, реагирало на метамфетамин при наркотеста.

Процесуално-следствените действия на полицейските служители продължили в хале, пригодено за извършване на ремонт  на автомобили, собственост на 28- годишния С. Б. от град Сливен, откъдето иззели марихуана и метамфетамин. В халето бил е установен и лек автомобил “БМВ”, управляван от 26- годишния В. П. от Бургас. При обиска в автомобила е намерен и иззет плик с около 10 г метамфетамин.

Тримата мъже са задържани за 24 часа в РУ- Сливен. Образувани са три досъдебни производства, работата по които продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

Противодействието на престъпления, свързани с производството и разпространението на наркотици на територията на Сливен и областта, е един от основните приоритети  в работата на ОДМВР- Сливен. В резултат на ежедневната работа на полицейските служители и постигнатото добро взаимодействие с другите държавни институции за година и половина са разкрити 21 лаборатории за производство на високорискови наркотични вещества, иззети са повече от 50 литра прекурсори, близо килограм метамфетамин, 12 кг хероин и 136 кг канабис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право