Криминалисти разкриха оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана в пазарджишко село

Снимки: МВР

Домашната оранжерия за отглеждане и обработка на марихуана е открита при акция на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на МВР. Процесуалните действия по реализацията са осъществени под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура - Пазарджик.

Вчера екипи от сектора извършили претърсване в къща, намираща се в пазарджишкото село Мало Конаре. Неин обитател е 51-годишен стар познайник на криминалистите. В няколко помещения полицаите открили обособена оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис. Намерени са 100 растения в начален етап на развитие, осветителни тела, системи за контрол на влажността и температурата, електронна везна. По време на акцията мъжът направил неуспешен опит да изхвърли близо 36 грама суха листна маса - марихуана с високо качество. Той е задържан за срок от 24 часа, а Окръжната прокуратура е удължила срока на ареста му до 72 часа.

Всички доказателства, които имат отношение по случая, са иззети. Работата по документиране на престъпната дейност на мъжа продължава под ръководството на прокурор.

Коментари

Задължително поле