Криминалист от Нова Загора стана "Полицай на 2017 година"

Криминалистът от Нова Загора Георги Георгиев стана носител на голямата награда "Полицай на 2017 година" за разкрита телефонна измама за 5000 евро. Призът, учреден от Областната дирекция на МВР и общината в Сливен, му бе връчен на тържествено събрание в Сливен послучай професионалния празник на полицията и 139-годишнината от създаването на МВР.

Извършената телефонна измама е единствената, регистрирана през миналата година, по т.нар. "обърната схема". Възрастна жена от Нова Загора получила обаждане по стационарния си телефон от мним криминалист, който я предупредил за измамите "дай си парите, за да помогнеш на полицията". След това престъпниците успели да въведат в заблуждение жената по остарялата схема, че неин родственик е купил радиатори, уредите са доставени и са необходими пари за покупката им. В хода на разследването са били установени три, съпричастни към престъплението, лица. Две от тях са били задържани. Оказало се, че се познават от затвора, където излежали присъди. Към момента делото е на досъдебна фаза. Извършителите са с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Призът на Георги Георгиев бе връчен от зам.кмета на Сливен Румен Иванов. Освен почетен плакет и грамота, от името на кмета Стефан Радев носителят на отличието получи и сребърна възпоменателна монета на БНБ "Старият бряст".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България