Криминално проявен превърнал бус в нарколаборатория

Импровизирана лаборатория за отглеждане на марихуана са разкрили криминалисти от Свищов. При проведена специализирана полицейска операция във вторник била извършена проверка в стопански двор в село Деляновци, обитаван от 38-годишния А. Л. от град Левски, известен на полицията и осъждан.

При направените претърсвания спецполицаите се натъкнали на бус без регистрационни табели. Оказало се, че возилото е пригодено за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 7 растения, които при полеви наркотест са реагирали на марихуана, оборудване – лампи, вентилатори, уреди за измерване на влажността и температура, препарати и 3 кофи с около 7 кг. марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Срещу него е започнато досъдебно производство.

Междувременно свищовските полицаи иззели канабис и в кола в село Морава. Около 18 часа на 29 ноември при проверка на лек автомобил «Мерцедес», управляван от 44-годишния Д. Д. е установено, че водачът държи във возилото си около 1 кг канабис. Наркотичното вещество е иззето. По случая е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право