Криминолог за Северин Красимиров: Tова е човек, който не изпитва съчувствие

От снимките на обвинения за убийството в Русе – Северин Красимиров, в социалните мрежи се вижда, че предполагаемият убиец на 30-годишната Виктория Маринова се стреми към грубо сексуално въздействие спрямо жените и се гордее със сексуалното си насилничество.

Такъв психологически портрет на Красимиров състави криминологът и преподавател по наказателно право в Русенския университет – проф. д-р Петя Шопова.

Според нея за подобно характеризиране на личността му свидетелства и изключително жестокият начин, по който Маринова е била изнасилена и убита.

„Tова е човек, който в никакъв случай не изпитва съчувствие към другия. За него жената не е създанието, към което да се отнасяме с внимание и любов. За него тя може да бъде до такъв начин пренебрегната, да бъде насилена, за да се удовлетвори нагонът, т.е. това е изключително примитивен човек, ако говорим за подобна ситуация”, коментира проф. Шопова пред БТВ.

По думите ѝ общото между извършителите на подобни убийства на жени в миналото е, че те нямат никакво усещане за жестокостта, която причиняват, и никаква съпричастност към това, което се случва с жертвата.

Що се отнася до Северин Красимиров – ако вината му бъде доказана, той може да бъде осъден на 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Ако обаче признае обстоятелствата от обвинителния акт, наказанието му ще намалее с една трета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България