Испания спаси 408 мигранти в Средиземно море

„Баварци“ превзеха София 120 машини на BMW и MINI бяха показани в Интер Експо Център

Подарък 13 от Дядо Коледа

Поклонението пред Светлин Русев ще бъде в сряда в Националната галерия – Квадрат 500

4-километрова опашка от ТИР-ове на “Капитан Андреево”

Предприятие за преработка на риба строят в Белица Предвиждат количества до 300 тона годишно

Установено е огнище на инфлуенца в село Стефаново

Почина синът на годеника на певицата Емилия

Катар забрани вноса на стоки от Саудитска Арабия, ОАЕ, Бахрейн и Египет

89-годишен рецитатор учи на родолюбие в YouTube Ученици и българи в чужбина гледат видеата на Петър Стаменов

Гръцки опозиционен лидер за спора за името на Македония: Двайсет години живеем с този нерешен въпрос, ще можем още 2-3 години

Продадоха на търг бутилка френско вино от 1774 г.

Руски военни са загинали при нападение на бунтовници в Сирия

Тоневи – едно обикновено семейство с пушки на рамо Сливенци пазят традициите в клуб „Традиция”

Хроничната миелоидна левкемия вече не е смъртоносно заболяване

Кристалина Георгиева: Ако стана първия генерален секретар на ООН жена и от Източна Европа, това ще демонстрира отвореността и универсалността на организацията

Европейският комисар Кристалина Георгиева заяви, че ако стане първия генерален секретар на ООН жена и от Източна Европа, това ще демонстрира отвореността и универсалността на организацията, пише вестникът от американския щат Илинойс The Daily Whig.

„Имам своите собствени убеждения и мога да накарам хората да ме последват. Имам силни управленски умения, доказали, че мога да свърша работата, колкото и да е трудна“, заяви Георгиева. Тя добави, че е имало „елемент на изненада“, когато българският министър-председател Бойко Борисов я е помолил да се включи в надпреварата за поста, след като генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова застана на шесто място сред деветимата кандидати за генерален секретар на ООН.

„Казах си, че ако не се кандидатирам как бих разбрала дали имам шанс или не. За да разбера това, се и кандидатирах“, заяви Георгиева. Късно присъединила се към надпреварата тя призна, че е в неизгодна позиция, защото не е имала достатъчно време да се представи. „Надявам се да бъда съдена според качествата си, а не според това колко време съм участвала в кампанията“, добави тя.

Георгиева заяви, че, ако стане генерален секретар, ще работи на всички равнища да разреши конфликта в Сирия, да направи свой приоритет предотвратяването на конфликти и да приложи целите на ООН за развитие до 2030 г., както и Парижкото споразумение за климатичните промени.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. КриСталинка не е източноевропейски кандидат за генерален секретар на ООН, тя е кандидата на САЩ, защото е краварска подлога. Единствената и връзка с Източна Европа, е че се е родила тук, а после е станала краварска подлога.

    1. Велемирчо, ти си насякъде 🙂
      Но ако обичаш, би ли се изразявал малко по-нежно и ясно, и ако може в стихове 🙂

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.