„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Лиляна Павлова: Отношенията на ЕС и Турция са изключително важни за България

Кристалина Георгиева отговаря на обвиненията на Politico: Няма 17% комисиона

Снимка: Архив

Пресслужбата на Европейската комисия представи изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева по повод публикация на брюкселското онлайн издание Politicо.

Ето и цялото изявление на Георгиева без редакторска намеса.

Чувствам се длъжна да разсея неверните твърдения и спекулации, които се разпространяват по мой адрес и във връзка с управлението на европейския бюджет чрез публикация в изданието „Политико“:
Световната банка е партньор на Комисията – с нея имаме споразумение, което гарантира, че парите на данъкоплатците са защитени и отиват по предназначение.
То не е ново – съществува от 2009 г., а през 2014 г. беше подновено с условие да се преразгледа през 2016 г. Това беше направено в съответствие с всички процедури на Комисията.
Не е вярно, че Световната банка взима комисиона от 17% за управлението на средства. Често комисионата е между 2% и 5% и при всяко положение е до 7% – таванът, определен по правилата на Европейската комисия.
Предложението за единен одит е в съответствие с препоръките на Европейската сметна палата – институцията, която бди над доброто разходване на европейския бюджет.
Конфликт на интереси няма. Детайлите около споразумението са договорени от службите на Комисията, без моето пряко участие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. „Детайлите около споразумението са договорени от службите на Комисията, без моето пряко участие.“ – то и боко пряко не участва, нито пък сталин или хитлер на времето… ама още съдят писарушки от аушвиц…

  2. Аз и не очаквам тя да си посипе публично главата с пепел и да се разкае за злодеянията си. Отричане до дупка, какво друго би могла да направи тази персона.
    Но който гледа резултатите, вижда , че те са опустошителни:
    Първо, разбита най-силната българска канидидатура на Бокова, която сме имали някога за Генсек на ООН, Това не е малко постижение , и се отплаща с нови високи постове в американските сфери на влияние.
    Второ, от високия си пост в ЕК , невидимо влияние за увеличение на паричните потоци в посока американските свери на влияние – и то се отплаща с високи постове и задоблачни хонорари.
    Мда, предателството е сред най-изгодните професии, и безопасни , откакто отмениха наказанията за него и го обявиха за „право на личен избор“ .

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.