Откриха две момичета обявени за общодържавно издирване Криминалисти от Търново засякоха откраднат автомобил

Мъж е открил мумифицирано тяло в своя къща в с. Антимово

Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Кристалина Георгиева отговаря на обвиненията на Politico: Няма 17% комисиона

Пресслужбата на Европейската комисия представи изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева по повод публикация на брюкселското онлайн издание Politicо.

Ето и цялото изявление на Георгиева без редакторска намеса.

Чувствам се длъжна да разсея неверните твърдения и спекулации, които се разпространяват по мой адрес и във връзка с управлението на европейския бюджет чрез публикация в изданието „Политико“:
Световната банка е партньор на Комисията – с нея имаме споразумение, което гарантира, че парите на данъкоплатците са защитени и отиват по предназначение.
То не е ново – съществува от 2009 г., а през 2014 г. беше подновено с условие да се преразгледа през 2016 г. Това беше направено в съответствие с всички процедури на Комисията.
Не е вярно, че Световната банка взима комисиона от 17% за управлението на средства. Често комисионата е между 2% и 5% и при всяко положение е до 7% – таванът, определен по правилата на Европейската комисия.
Предложението за единен одит е в съответствие с препоръките на Европейската сметна палата – институцията, която бди над доброто разходване на европейския бюджет.
Конфликт на интереси няма. Детайлите около споразумението са договорени от службите на Комисията, без моето пряко участие.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. „Детайлите около споразумението са договорени от службите на Комисията, без моето пряко участие.“ – то и боко пряко не участва, нито пък сталин или хитлер на времето… ама още съдят писарушки от аушвиц…

  2. Аз и не очаквам тя да си посипе публично главата с пепел и да се разкае за злодеянията си. Отричане до дупка, какво друго би могла да направи тази персона.
    Но който гледа резултатите, вижда , че те са опустошителни:
    Първо, разбита най-силната българска канидидатура на Бокова, която сме имали някога за Генсек на ООН, Това не е малко постижение , и се отплаща с нови високи постове в американските сфери на влияние.
    Второ, от високия си пост в ЕК , невидимо влияние за увеличение на паричните потоци в посока американските свери на влияние – и то се отплаща с високи постове и задоблачни хонорари.
    Мда, предателството е сред най-изгодните професии, и безопасни , откакто отмениха наказанията за него и го обявиха за „право на личен избор“ .

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.