Кристен Стюарт е неузнаваема в ролята на Даяна

Снимките на биографичния филм "Спенсър" са към края си

Още първите кадри от снимачната площадка на биографичната драма "Спенсър" доказаха, че създателите на филма са направили правилния избор в лицето на Кристен Стюарт, която играе ролята на принцеса Даяна. В скорошно интервю за Entertainment Tonight актрисата разкри как се е подготвяла за отговорната трансформация.

Стюарт призна, че публиката ще има история, разказана от съвсем нов ъгъл, много по-лична и трогателна, отколкото можем да си представим. Самата актриса сподели, че е почувствала и преживяла цялата болка на Даяна и буквално е мислила като принцесата, изпитвайки същите чувства и емоции.

„Това е един вид поетично представяне на трите най-трудни дни, предшестващи напускането на кралското семейство. Прочетох всичко, което мога, и след това се опитах да го забравя, защото е наистина  разтърсваща и много лична история“, каза актрисата.

Кристен добави, че като подготовка за ролята е трябвало да научи много теории за покойната принцеса, докато се е опитвала да разбере кои са верни и кои не. „Това е наистина медитативен проект. Има толкова много гледни точки за нея и нейната история... Това не е нещо черно-бяло, еднозначно, а много двусмислена, наистина емоционално изпълнена история“, подчерта звездата.

Малцина вярваха, че Стюарт ще може да се превъплъти успешно в образа на принцеса Даяна.

Снимките на филма в Германия завършиха и сега се пренасят във Великобритания. Сюжетът се съсредоточава върху „критичния“ коледен уикенд в началото на 90-те години, когато Даяна стига до окончателното заключение, че бракът й с принц Чарлз е провален и трябва се сложи край. Повечето сцени са заснети в германския замък Маквард в Потсдам, който е два пъти по-голям от този в английското имение Сандрингам, където се предполага, че са се случили действителните събития. 

„Спенсър“ няма конкретна дата на премиерата, но за първи път филмът ще бъде представен пред ограничена публика на филмовия фестивал Marché du Film, който ще се проведе в края на юни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино