Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Лом и Пантелей от Сърбия искат 1,8 млн. евро от Европа

България участва в международна операция срещу мащабна група за измами с криптовалута

Искат по-висока присъда за убиеца с резачката от Шумен Прокурор от Апелативна прокуратура-Варна не подкрепя

Кристиан Костов: България е моята родина – тук мога да дишам

България е моята родина, това ми е дом, тук се чувствам у дома, тук са ми приятелите, тук мога да дишам. Това заяви Кристиан Костов, който снощи спечели сърцата на зрителите и извоюва престижното второ място за България на „Евровизия“.

„Много съм горд, изключително съм горд, че имах честта да спечеля второ място за България. Това е за пръв път в историята на участието на България в „Евровизия“, от една страна. Обаче от друга – много ме е яд, че не успях да донеса този празник“, сподели Кристиан по БТВ. Много се надявам следващата година България да спечели, защото всяка година ставаме все по-високо, все по-близки до победата, добави той.

Младият изпълнител разкри и защо е плакал след края: „От щастие бяха със сигурност. Просто не исках всичко това да приключи. Може би през цялото време крещях колко е трудно, колко съм изморен, че вече нямам сили, обаче някъде тук вътре не исках това всичко да приключва и да свършва, защото просто наистина е най-светлото нещо в живота ми“.

Според Кристиан песента-победител на португалеца Салвадор е красива и много нежна, интимна и малко си прилича с нашата. „Той е изключителен артист, не знам заради какво всъщност. Аз нямах възможност да го опозная като човек, нямахме време. С другите участници имахме пре-партита, т.е. предварителни концерти, там се запознахме, обаче със Салвадор просто нямахме време да се запознаем“, каза българинът.

На въпрос дали е усетил подкрепа от Русия и какво би казал на всички, които се чудят защо е пял за България, а не за Русия Кристиан Костов отговори: „Доста хора ме подкрепиха от Русия, обаче също така доста хора ме подкрепиха и от България, и от Норвегия, и от Швеция, и от Великобритания. Не искам да избирам някаква специална отделна държава. Искам да кажа благодаря на всички хора, които гласуваха за нас, защото, когато гласува една държава, не значи нищо. 12 точки, добре, обаче има още 41 държави, които трябва да гласуват и съм изключително горд, че България е фаворит не само на една или две държави, а на повече от 5, 6, 7 държави и много се радвам“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. България е моята родина. Роден съм в Москва. Според Ботев Родината е: „Там дето аз съм порасъл и първо мляко засукал“. Вероятно това са бебешките млека на Nestle или Hipp.

  2. Момчето е такъв какъвто се чувства. Останалото е вятър работа и полит. пропаганда, нямаща нищо общо с таланта му.

  3. Социално сборище за клатене на общественото съзнание. Мъжкия му чар изобщо не присъства. Отглеждайте си ги!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.