Кристиан Костов: България е моята родина - тук мога да дишам

България е моята родина, това ми е дом, тук се чувствам у дома, тук са ми приятелите, тук мога да дишам. Това заяви Кристиан Костов, който снощи спечели сърцата на зрителите и извоюва престижното второ място за България на "Евровизия".

"Много съм горд, изключително съм горд, че имах честта да спечеля второ място за България. Това е за пръв път в историята на участието на България в "Евровизия", от една страна. Обаче от друга – много ме е яд, че не успях да донеса този празник", сподели Кристиан по БТВ. Много се надявам следващата година България да спечели, защото всяка година ставаме все по-високо, все по-близки до победата, добави той.

Младият изпълнител разкри и защо е плакал след края: "От щастие бяха със сигурност. Просто не исках всичко това да приключи. Може би през цялото време крещях колко е трудно, колко съм изморен, че вече нямам сили, обаче някъде тук вътре не исках това всичко да приключва и да свършва, защото просто наистина е най-светлото нещо в живота ми".

Според Кристиан песента-победител на португалеца Салвадор е красива и много нежна, интимна и малко си прилича с нашата. "Той е изключителен артист, не знам заради какво всъщност. Аз нямах възможност да го опозная като човек, нямахме време. С другите участници имахме пре-партита, т.е. предварителни концерти, там се запознахме, обаче със Салвадор просто нямахме време да се запознаем", каза българинът.

На въпрос дали е усетил подкрепа от Русия и какво би казал на всички, които се чудят защо е пял за България, а не за Русия Кристиан Костов отговори: "Доста хора ме подкрепиха от Русия, обаче също така доста хора ме подкрепиха и от България, и от Норвегия, и от Швеция, и от Великобритания. Не искам да избирам някаква специална отделна държава. Искам да кажа благодаря на всички хора, които гласуваха за нас, защото, когато гласува една държава, не значи нищо. 12 точки, добре, обаче има още 41 държави, които трябва да гласуват и съм изключително горд, че България е фаворит не само на една или две държави, а на повече от 5, 6, 7 държави и много се радвам".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица