Почина певецът, изпял „Ain’t No Sunshine“

Сексът ни дава сили срещу COVID-19

Обявиха договора за производство на самолетите F-16 Block 70

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Гешев за данните за манипулиране разпределението на дела: Ако е истина, това ще е коронавирус в съдебната система

По-леки мерки след 3 дни спад на заразени (обзор)

Връщат на фирмите част от оборота

СЗО: Хирургическите маски забавят разпространението на коронавируса

Kредитите с различна ваканция Допитване на “Труд” сред банкери показа, че първоначалното отсрочване може да бъде за срок от 2-3 месеца

Министър Захариева: Основен приоритет за ЕС остава борбата с разпространението на коронавируса и подкрепата за икономиките

Връщат пари за парно с изравнителните сметки

Шакира към испанското правителство: Пуснете децата навън Певицата, съпругът й Жерар Пике и децата им под карантина в Барселона

Пламен Димитров: Прогнозата на КНСБ е безработицата у нас да достигне до 10%

Петър Андронов: До дни обявяват мораториум върху плащането на лихвите и главницата върху кредитите

693 млн. лв. търси хазната от фирми за хазарт Издадени са осем акта на четири фирми

Кристиан Кръстев: Метрото ще продължи да работи Мирише на болница, всичко се дезинфекцира от тавана до пода, каза зам.-кметът на София

Метрото в столицата ще продължи да работи следващата седмица, защото то е част от градския транспорт, който няма да спира да функционира. Това заяви заместник-кметът на София Кристиан Кръстев, пред БГНЕС.

„Да, метрото ще работи. Ако влезете в него, ще видите, че то мирише на болница. Всичко се дезинфекцира от тавана до пода. Взимат се всички мерки с оглед максималната му дезинфекция“, каза Кръстев.

Той призова софиянци, всички, които ползват услугите на градския транспорт „да спазват елементарна дистанция помежду си, както и хигиена на контактите“.

Метрото е един от най-често използваните видове транспорт. По официални данни то превозва по 300 000 пътници. Предприетите превантивни действия на властите са от изключително значение, защото то е едно от местата, където има струпване на граждани. А част от мерките на властите са насочени към това да се предотвратят всякакви струпвания на големи маси, те да бъдат ограничени, докато трае пандемията.

Предпазни мерки, за да могат гражданите да бъдат максимално сигурни, се взимат и в останалите превозни средства, които са част от системата на столичния градски транспорт. Една от тези мерки е забраната за продажба на билети от шофьорите. На всеки, който е ползвал в последните дни автобус или тролейбус, сигурно му е направило впечатление, че кабинета на шофьора е отделена с лента, така че пътниците да нямат достъп до него.

Към момента в страната са регистрирани 43 случая на заразени с коронавирус, от тях двама души – възрастна двойка, която беше приета в „Пирогов“ – починаха. Очаква се цифрата да нарасне до 44, след като малко след 10.00 часа бе съобщено, че има положителна проба на заразен и в град Варна, но официалните власти все още не са я потвърдили.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.