Критично остава състоянието на 28-годишния мъж, катастрофирал в Пловив

Снимка: Архив

28-годишният мъж, който пострада при катастрофа на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив, е в критично състояние, с тежка черепно-мозъчна травма. Това съобщиха за "Фокус" от Университетската болница в града, където той е приет за лечение.

Мъжът е настанен в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) с много тежки травми. „Освен тежка черепно-мозъчна травма, мъжът има счупване на няколко ребра, тоест - голяма гръдна травма с хемоторакс вдясно. Подобни травми се получават точно при пробождане с ребра. Има счупване и на няколко места на таза“, обясниха от лечебното заведение. 28-годишният шофьор е стабилизиран към момента, но въпреки това състоянието му се счита за критично, заради многобройните тежки наранявания от катастрофата.

28-годишният мъж е с опасност за живота след катастрофа на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив. Сигналът за инцидента е получен около 03.45 часа тази сутрин. Лек автомобил „Пежо“, управляван от 28-годишен водач от Пловдив, се е ударил последователно в преградни съоръжения и дърво, в близост до Стоматологичния факултет, по бул. „Христо Ботев“.

Причините за настъпването на инцидента са в процес на изясняване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България