Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

Съвместно учение на морска пехота и артилерия се проведе в Дагестан

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Кричим се сдоби с модерно оборудвана млечна кухня точно за Нова година

Млечната кухня в град Кричим беше основно ремонтирана, а оборудването подменено с чисто ново и официално ще отвори отново врати на 3 януари (вторник). За 30 години детската млечна кухня в Кричим не е спирала да съществува.

“Грижата за подрастващите и съществуването на млечната кухня винаги са били приоритет за ръководството на Община Кричим”, заяви кметът Атанас Калчев. Досега обектът се е помещавал в малко помещение в детска градина “Ралица”, но вече е преместена в Комплекса за предоставяне на социални услуги и грижи. В него се помещават Дневният център за стари хора, Социалният патронаж и част от дирекция “Социално подпомагане”. За млечната кухня е извършено преустройство на помещението, като проектът е съобразен с всички съвременни изисквания по отношение на устройването и изискванията за подобни обекти. Млечната кухня ще храни ежедневно около 60 деца. Често в петък поръчките се удвояват, а понякога утрояват, тъй като заради качествената храна майките поръчват порции на децата си за уикенда. “Община Кричим вложи 63 000 лв. собствени средства за ремонта и новото оборудване, които не са от проекти или спонсори, а от общинския бюджет. Финансирането стана възможно благодарение на добрата събираемост на местните данъци”, подчерта кметът Атанас Калчев.

За детската млечна кухня са закупени нови хладилници, печки, аспиратори, цитруспреси, пасатори и месомелачки. Свещеник извърши водосвет за здраве в новото помещение, което е въведено в експлоатация и има всички необходими разрешителни за извършване на дейност.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.