Кричим се сдоби с модерно оборудвана млечна кухня точно за Нова година

Млечната кухня в град Кричим беше основно ремонтирана, а оборудването подменено с чисто ново и официално ще отвори отново врати на 3 януари (вторник). За 30 години детската млечна кухня в Кричим не е спирала да съществува.

"Грижата за подрастващите и съществуването на млечната кухня винаги са били приоритет за ръководството на Община Кричим", заяви кметът Атанас Калчев. Досега обектът се е помещавал в малко помещение в детска градина "Ралица", но вече е преместена в Комплекса за предоставяне на социални услуги и грижи. В него се помещават Дневният център за стари хора, Социалният патронаж и част от дирекция "Социално подпомагане". За млечната кухня е извършено преустройство на помещението, като проектът е съобразен с всички съвременни изисквания по отношение на устройването и изискванията за подобни обекти. Млечната кухня ще храни ежедневно около 60 деца. Често в петък поръчките се удвояват, а понякога утрояват, тъй като заради качествената храна майките поръчват порции на децата си за уикенда. "Община Кричим вложи 63 000 лв. собствени средства за ремонта и новото оборудване, които не са от проекти или спонсори, а от общинския бюджет. Финансирането стана възможно благодарение на добрата събираемост на местните данъци", подчерта кметът Атанас Калчев.

За детската млечна кухня са закупени нови хладилници, печки, аспиратори, цитруспреси, пасатори и месомелачки. Свещеник извърши водосвет за здраве в новото помещение, което е въведено в експлоатация и има всички необходими разрешителни за извършване на дейност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони