Тръгва ремонтът на инфарктно кръстовище в Сливен

Тровят улични кучета в Исперих

Хамилтън: Време е за парти! Шампионът отвя конкурентите на свободните тренировки в Австралия

Десислава Радева преряза лентата на Италианския фестивал на красотата и прическата в Пловдив

Безработен залагал в сайт от сметките на приятелката си

Електронният прием в яслите започва

Ортопедията на УМБАЛ в Бургас претърпя пълна промяна Ремонтът е от доброволен труд на дарители

Заложническата криза във френския супермаркет приключи

Президентът Радев предложи в писмо до Ердоган да се срещнат през юли

Проверяват за дисциплинарни нарушения гранични полицаи на Летище София

Челен сблъсък в Ришкия проход Режат автомобили, вадят пострадали

Мъжът, който държи заложници в супермаркет във Франция, е от “Ислямска държава”

“Качулки” задържаха крадла на местопрестъплението

Борисов и Мариано Рахой обсъдиха приоритетите на Българското председателство и Западните Балкани

Прокуратурата: Още преди лятото ще се вземат мерки за спокоен сезон

Круизни компании искат да подновят посещенията до Варна Проблемът за пасажерските кораби е сложната геополитическата ситуация в Черно море

Снимка: Архив

unnamedВодещи круизни компании проявяват интерес към пристанище Варна като основна Черноморска дестинация, но ще подновят посещенията си при нормализиране на геополитическата обстановка в региона. Това коментира шефът на пристанищен терминал Варна -Изток Любомир Добрев, който заедно с изпълнителния директор на “Пристанище Варна”ЕАД  Петър Сеферов участва в 50-та Генерална асамблея на Средиземнорската асоциация на круизните пристанища (MedCruise). Най-големият морски порт у нас стана пълноправен член на организацията през миналата година. За 2016 г. са осъществени 13 500 круизни посещения в пристанищата -членове на MedCruise, а през терминалите им преминали над 27.4 млн. души.
Интерес към пристанище Варна са проявили компании като Crystal Cruises, Royal Caribbean Cruises, Saga Cruises и MSC Cruises. Основните обсъждани теми са били свързани с възможностите, които предлага дестинация Варна. Круизните оператори са посочили сериозния напредък и промяната в района на Морска гара.
Варна очаква три круизни посещения през октомври. Тази година сезонът беше открит с пристигането на частна супер яхта, а преди седмица пристигна луксозен ветроход с 10 пасажери, казаха от пресцентъра на порта.

Първи пътнически кораб през този сезон ще бъде PRINSENDAM, плаващ под флага на Нидерландия. Съдът с дължина 204 метра и широчина над 32 метра е посещавал варненското пристанище. През този сезон корабът отново ще плава по Черноморски круиз, който включва Морска гара – Варна, а до историята и забележителностите на морската столица ще се докоснат над 780 пасажери.

Близо 1000 пасажери ще пристигнат във Варна на борда на кораб GOLDEN IRIS, който ще акостира на Морска гара – Варна дни след посещението на PRINSENDAM. 165-метровият пътнически кораб ще посети Пристанище Бургас след Варна. Корабът е построен през 1977 година, плава под флага на Панама, има дължина 165 метра и широчина над 22 метра.

Последен пътнически кораб за тазгодишния круизен сезон на Морска гара – Варна се очаква в края на месец октомври.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Драскачи от Труд, май имате ТРУДности с обективните данни:
    Откъдето и да погледнеш, както и да мериш, най-голямотo пристанище в България е Бургас- и по брои на корабни места, и по стокооборот, и по оборот на пътници, че даже и по брой на aкостирали круизни кораби.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.