Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Крум Зарков обясни защо БСП е против СЕТА

Снимка: bspruse.net / Архив

„Приемането на СЕТА е във вреда на България и цяла Европа“. Това заяви Крум Зарков, член на ИБ на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в Русе, по БНР. Според него това споразумение накърнява интересите на хората в страната ни, ще се отрази негативно и на националната икономика. „Възможно е да предизвика нова приватизационна вълна. Когато дебатът се пренесе в българския парламент, БСП ще бъде против ратификацията на това споразумение“, категоричен е той.

Зарков обясни, че ангажиментът да приемем СЕТА, а Канада да премахне визите за българи, не е никъде формализиран и двете неща нямат общо. „Това е кон за кокошка, защото и сега българите могат да пътуват до Канада по облекчена процедура за визи. Заради няколкостотин души, които да пътуват по-лесно, ние да съсипем цели сектори от икономиката си, да увеличим безработицата, да нарушим ключови социални постижения, като социалния диалог и колективното трудово договаряне, да се откажем от суверенитета си – това е безумна сделка“, подчерта той. По неговите думи в България изпитваме все по-остър проблем от недостиг на кадри, а СЕТА и без това ще доведе до „изтичане на мозъци“, дори ни предлагат и да улеснят това пътуване. „Не приемаме такава сделка. Българското и канадското правителство могат спокойно да продължат разговорите за постигане на безвизов режим, но това няма нищо общо със СЕТА“, каза още Зарков.

„С изключение на евродепутатите от БСП и Ангел Джамбазки, които са гласували против, останалите български евродепутати подкрепиха СЕТА“, коментира водачът на „БСП за България“ в Русе и поясни, че подкрепилите това ощетяващо България споразумение са скъпо платени лобисти на огромните корпорации, които са натиснали ЕП в тази посока. Според него тези, които са гласували против споразумението, са проевропейските сили. Той е на мнение, че на първо място трябва да се поставят съдбите на хората, а не корпорациите, защото Европейският проект ще приключи и то бързо.

„Европа най-накрая трябва да разбере, че пътят, който я доведе до Брекзит, Европа на две скорости и най-високия евроскептицизъм, трябва да се промени. Този, които спре СЕТА, ще даде шанс на Европа да се съвземе“, уточни Зарков.

Той допълни, че Станишев, заедно с всички български социалисти, е подписал декларация предишния ден, че ще се противопостави на СЕТА. „Сергей Станишев гласува и против споразумението. Била е допусната техническа грешка, която е отстранена“, каза още той. Според него ГЕРБ вътрешно са гузни и не могат да обяснят защо са го подкрепили, а се опитват да налагат тезата, че Станишев го е подкрепил. „Това не е вярно. Нито един български социалист не го е подкрепил, както и много европейски социалисти, зелените и много други политически сили, а пред парламента е имало протест, какъвто ще започне из цяла Европа“, посочи Крум Зарков.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. “По неговите думи в България изпитваме все по-остър проблем от недостиг на кадри, а СЕТА и без това ще доведе до „изтичане на мозъци“, дори ни предлагат и да улеснят това пътуване.”-гадове да не обмисляте да спирате хората ако дойдете на власт да работят и учат в чужбина. И да ви работят за 500лв. Спрете ги на изборите защото после те ще ни спрат.

  2. Напълно правилен анализ на господин Зарков. Промитите мозъци на Божидар Михайлов и Сложеницин не им позволяват да разберат правилно какво означава СЕТА. Сигурен съм, че те не са прочели нито една дума от този договор и затова реагират така. Ще спомена само, че в Европа вече започнаха манифестациите против СЕТА и се очаква следващите седмици да се съберат 5 000 000 европейци които ще манифестират тяхното несъгласие. Осъзнайте се господа Михайлов и Сложеницин !!! Бъдете Българи! Защитавайте България!!!

  3. “Той допълни, че Станишев, заедно с всички български социалисти, е подписал декларация предишния ден, че ще се противопостави на СЕТА. „Сергей Станишев гласува и против споразумението. Била е допусната техническа грешка, която е отстранена“” – бе как така стават тези грешки и то все при левите?! спомням си как гоце се кълнеше, че няма да подкрепят заема, а 100% от групата му гласуваха “за”

  4. 5 милиона в сравнение с целия ЕС не ви ли се струват малко, нали ще въвеждаме болщевизма -диктатура на болшинството. Или като не ви изнася всеки глас е важен.

Отговорете