„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Жельо Бойчев: Ще се стремим информацията от комисията за ЧЕЗ да стане публична

Плащаме чрез мобилно приложение паркирането в София

ГЕРБ замрази спорни промени в НК Бизнесът се противопостави на еднаквия режим за корупционни престъпления

Икономистът проф. Димитър Иванов: 90% от икономиката ни се крепи на Гинки

Столетов, наший генерал, се яви на пощенска марка Солистите от Оркестъра за народна музика на БНР и Мистерията на българските гласове поздравиха гостите

Борисов в Брюксел: Социалното измерение на ЕС трябва да бъде засилено (ВИДЕО)

Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Крум Зарков: Против сме Европа на различни скорости

Снимка: bspruse.net / Архив

„Ние нямаме интерес да се виждаме извън ЕС. За съжаление той е в криза и ние имаме роля в решаването й, но въпреки случващото се в Европа, ние сме против тя да бъде на различни скорости”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Русе Крум Зарков по Дарик радио. По думите му големият проблем в ЕС са разликата в стандартите на живот между старите и новите страни. „Въпросът е какво е бъдещето на ЕС? Но, дали ние да излезем от ЕС е тема, която въобще не е на дневен ред”, категоричен бе Зарков.

„Ние не можем да бъдем вход на Европа за икономически мигранти. Те не трябва да бъдат допускани”, категорично заяви водачът на листата на левицата в Русе. Той обясни, че около 25 000 – 30 000 хиляди души влизат в страната ни, като едва 5% от тях са бежанци. „Държавата ни прави грешка, давайки разнопосочни сигнали по отношение на мигрантите. Ако хората са по-запознати и информирани, ще разберат какви са проблемите. Сега хората в страната ни се притесняват и то основателно”, каза също Зарков и припомни, че БСП е предложила план за мигрантите още преди 3 години. „Българинът не човек, който не иска да помогне. Той е човек, който се притеснява за своята култура и за страната си”, каза също Крум Зарков.

Водачът на листата в Русе подчерта, че левицата няма да подкрепи СЕТА. „Икономически, ако споразумението влезе в сила, то ще нанесе силен удар върху селското стопанство и по-конкретно животновъдството и месопреработването. СЕТА ще попречи на страната ни да развива и социалната си политика”, обясни Зарков. Той посочи, че Европарламента е приел СЕТА, но българският парламент може да поправи тази грешка. „Хубаво е Конституционният съд да бъде питан, дали споразумението противоречи на Конституцията ни”, каза той. Според него трябва да има запазени квоти за българското в България. „Имаме проект за промяна на Закона за храните. Може да има квоти за много неща, а и вече има евространи, които са приели подобни квоти”, обясни водачът на листата на левицата за Русе.

Зарков подчерта, че в програмата на „БСП за България” се предлага да бъдат  преразгледани енергийните проекти, като АЕЦ „Белене”, “Южен поток” и “Бургас-Александропулис”. „България има нужда от тях”, каза още той. Зарков заяви, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат отменени.

Крум Зарков посочи като недопустимо изявлението на турския министър по повод изборите у нас, както и реакцията на Анкара на закон, който сме приели преди две години.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.