Кръгла маса в София обсъжда антисемитизма

Кръгла маса на тема „Антисемитизма днес” организира председателят на Световната ционистка организация - България Яков Джераси. Дискусията ще се проведе на 11 юни от 11 часа, а домакин ще бъде Университетът по библиотекознание и информационни технологии.

Сред специалните гости ще са Елизър Сандберг, бивш израелски министър на науката и технологиите, д-р Емил Кало, президент на българското еврейско общество (1999-2001), бившият зам.-министър на правосъдие­то Сабрие Сапунджиева, както и професорът от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” и народен представител Иво Христов.

Повод са последните социологически проучвания на водещи американски еврейски организации, в частност от Лигата против поругаването, които сочат, че в България, Полша и Гърция се наблюдава драстично увеличаване на антисемитизма.

„Мисля, че организирането на подобна дискусия ще е от полза, защото ще изследва причините за това България да е сочена за страна с преобладаващ на антисемитизма”, посочи пред „Труд” Яков Джераси. Той подчерта, че страната ни винаги е била пример за толерантност и данните за наличие на антисемитизъм са притеснителни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България