„Кръгът Нинова“ иска нов мандат за лидерката

Корнелия Нинова

Вписват Зафиров като временен шеф на БСП

Иван Таков се върна на “Леге” 10

Да бъде вписан като временен председател на БСП Атанас Зафиров решава утре Софийският градски съд. Членове на Националния съвет на партията обаче са категорични, че вписването противоречи на устава на партията и коментарът им е, че що го жалят. Приближени на Корнелия Нинова обясниха, че вписването на Зафиров е незаконно, тъй като конгресът на партията трябвало да констатира оставката. Според тях не било необходимо временно управляващ формацията да бъде вписван от съда.

Спорове има и по решението на Общопартийната контролна комисия, че Нинова няма право на нов мандат. Според нейните хора не било работа на контролната комисия месеци преди конгреса да се занимава с тази тема. Висшият форум на партията имал комисия, която се произнасяла по допустимостта на кандидатите за председатели. Според онези, които настояваха за оставката на Нинова, нейни приближени се опитвали с трикове да я пробутват за още един мандат. А целта била отново тя да регистрира и следващите листи.

От днес председателят на столичната градска организация на БСП Иван Таков вече е в партийния офис на “Леге” 10, след като отново бе върнат на шефската позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика