Кръстиха бебето, родено на борда на самолет

Бебето, родено на борда на самолет, днес получи своето Свето кръщение, информира БТВ.

Три месеца след като поема своята първа глътка въздух на височина 11 800 метра над Атлантическия океан, Николай беше въведен в християнската вяра.

Майка му Десислава Хрусталева посочи, че е сигурна, че има Божия намеса и че Господ го пазеше през цялото време и мен, и него. „Не го очаквах, когато започна раждането - не го вярвах, но Господ си знае работата! Той е решил да бъде такова бебе, благословено и аз, и той, и нашето семейство”.

Ники проплаква за първи път над "ничиите води" между Америка и Европа, по време на пътнически полет от Богота до Франкфурт и е единственият българин с уникален акт за раждане, в който вместо град има географски координати.

На тайнството в катедралния храм в Пазарджик днес освен семейството, присъстваха и част от хората, помогнали за появата му на този свят.

Слава Марангозова, която е кръстница на Николай и служител на "Луфтханза”, е категорична, че той е едно уникално и необикновено дете, самото му раждане на самолета, мястото на раждане, обстоятелствата, дете на любовта, дар Божи, благословен от Господа. Тя му пожела да ходи с вярата пред себе си.

„Всичко в нашия живот е божия промисъл, без нея не може, някои му казват съдба, но всичко е в божиите ръце”, коментира отец Димитър.

Коментари

Задължително поле