Ксавие Долан режисира Джесика Частейн

Кастингът включва още Кит Харингтън, Сюзан Сарандън и Натали Портман

“Френскоезичният канадски режисьор Ксавие Долан е киновундеркинд и всеки негов филм е истинско събитие за любителите на седмото изкуство”, пише operationkino.net за младия и изключително успешен режисьор Ксавие Долан. След “Това е само краят на света” той работи по седмия си авторски проект - “Животът и смъртта на Джон Донован”, който е и най-амбициозният до момента. В главната роля е прекрасната Джесика Частейн, която се утвърди като една от най-горещите - във всеки смисъл - актриси за последните няколко години.

Действието на филма се развива в началото на новото хилядолетие и се фокусира върху трудностите на американската телевизионна звезда Джон Донован и кореспонденцията му с Рупърт Търнър - начинаещ млад актьор, който живее с майка си в Англия. Когато писмата им излизат в публичното пространство, възникват редица неверни предположения, а резултатът е скандал, който изпраща кариерата на Донован в канавката. Десетилетие по-късно, по време на интервю, младият актьор си спомня връзката със своя идол.

Филмът маркира англоезичния дебют на Долан и този път актьорският състав прелива от известни имена. Освен очарователната Частейн тук са още Кит Харингтън, Натали Портман, Сюзан Сарандън, Кати Бейтс, Никълъс Холт, Бела Торн, Майкъл Гембън, Танди Нютън, Сара Гадон, Тейлър Кич, Емили Хемпшир, Джейкъб Трембли, Крис Зилка и Адел.

Ето и няколко думи на Долан за историята: “Докато монтирах по време на по-голяма пауза в снимачния график, стана ясно, че сърцето на филма ще бъде връзката майка - син. И знаете ли, осъзнаването на този факт не ме притесни. Мога да прекарам остатъка от живота си, говорейки за майки и синове, и пак да правя напълно различни филми.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино