Куба Гудинг Джуниър - обвинен в сексуално посегателство (ВИДЕО)

Американският актьор Куба Гудинг Джуниър бе обвинен от съд в Манхатън, че е опипал жена миналия уикенд.

Говорител на полицията потвърди, че Куба Гудинг, който получи "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля за филма "Джери Магуайър" през 1997 г., се е предал на властите и е обвинен в нежелано опипване. На излизане от полицейския участък, където по-рано се яви актьорът, адвокатът му Марк Хелър заяви, че Куба Гудинг Джуниър ще пледира невинен.

Според редица американски медии, ищцата обвинява родения в Ню Йорк актьор, че е опипал бюста ѝ в бар в Манхатън.

Пред сайта за знаменитости TMZ.com той обяви, че отхвърля обвинението.

"Имам доверие в съдебната система, съществува запис, който показва какво в действителност се е случило.", поясни актьорът.

Той може да получи едногодишна присъда за нежелано опипване в съответствие със законодателството на щата Ню Йорк.

"Куба Гудинг Джуниър не се е държал неуместно - каза адвокатът му, всъщност нищо във видеозаписа не може да бъде смятано за двусмислено."

Срещу актьора, превъплътил се в образа в бившия състезател по американски футбол О Джей Симпсън в мини сериала "Народът срещу О Джей Симпсън", бе заведена жалба и от друга жена. Тя твърди, че през март 2008 г. актьорът сложил ръка върху задните ѝ части в нощен клуб в Манхатън.

51-годишният Куба Гудинг Джуниър има над 30-годишна актьорска кариера зад гърба си, но досега не се бяха появявали обвинения от такова естество срещу него.

Коментари

Задължително поле