Куба: Единствената заплаха за региона е намесата на САЩ, а не Венецуела

Снимка: Уикипедия

Единствената заплаха за сигурността на американския регион са доминацията и интервенциите на САЩ, а не Венецуела, както смята Белият Дом, написа министърът на външните работи на Куба Бруно Родригес в Туитър.

„Осъждаме агресивните заявления на САЩ, които квалифицират Венецуела като „извънредна и изключителна“ заплаха за тяхната сигурност. Истинската и единствена заплаха за нашата Америка са интервенционистките и империалиситчески опити на САЩ да доминират в региона“, написа дипломатът.

Президентът на Куба Мигел Диас-Канел отбеляза по същия повод в Туитър, че „Венецуела никога не е била заплаха за нито един народ на света“.

Във вторник президентът на САЩ Доналд Тръмп продължи действието на редица санкции, наложени по-рано на лица и организации, съгласно заповед от 8 март 2015 г. за положението във Венецуела. В този случай става въпрос за почти всички ограничения, които американската администрация наскоро въведе срещу политическото ръководство на Венецуела и военното командване на страната, както и най-близкия кръг на президента Николас Мадуро.

В официално известие от Белия дом се казва, че "ситуацията във Венецуела продължава да представлява извънредна и изключителна заплаха за интересите на националната сигурност и външната политика на Съединените щати".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят