„Левски“ сгази австрийци с 3:0

Германските социалдемократи гласуваха за преговори за коалиция с Меркел

Ергодан заяви, че операцията в Африн ще бъде завършена в много кратки срокове

Памела Андерсън асистира на известен илюзионист

Ким Кардашиян пак се разголи

Видимостта на магистрала „Тракия“ е намалена поради мъгла АПИ съветва шофьорите да карат внимателно

Не вършим нищо незаконно, твърдят създатели на криптовалута

Кметове договориха методика за финансиране на общинските болници

Лозан Панов се е поставил над закона, като не е подал имуществена декларация пред Сметната палата

Бабинден бе отбелязан на площада в Несебър

Антон Недялков: Бях пред край на кариерата

Дейвид Джеймс ексклузивно пред „Труд“: Берба е елегантен и нестандартен

Пиян шофьор на руски тир ударил полицай с щанга по главата След като си купил още алкохол за из път, криволичил и се удрял в мантинелите

ВМРО: Гърци, не сте съвсем прави за Македония!

БСП внася сигнали в прокуратурата срещу кметове от ГЕРБ и Цветан Цветанов Управляващите отрекоха с документ, че всички препоръки на ДАНС за митниците са били изпълнени

Куба през обектива на Нина Александрова

Нина Александрова при откриването на изложбата си

Как ще ни изненада Куба, ако посетим днес тази страна? Водени от този интерес, се събраха десетки почитатели на фотографията, за да надникнат в живота на острова през обектива на Нина Александрова.

Младата арт фотографка откри на 28 декември своята първа самостоятелна изложба под надслов „Перспективи Куба”.

По време на нейното шестмесечното пребиваване в Хавана тя запечатва контрастите по улиците, плажовете, обществените пространства, наблюдава и изживя част от многообразието на живота на острова.
Ето как тя определя посланията, заложени в тези оригинално обработени и колажирани снимки: „На пръв поглед в Хавана откривам дисонанс – новото и старото, йерархията и равенството, диктатурата и независимостта, материалното и духовното, обичайното и алтернативното, личното и общественото, романтичното и прагматичното, автентичното и митичното. Но те невидимо и непонятно как се сливат в едно и оформят уникалността на тази житейска среда. Серията от наслагвани аналогови снимки скицира контрастите, двузначните истини и парадоксите в ежедневието. Противоречията в черно и бяло моделират композиции от нови форми и създават едно непознато измерение. Отказът от цветове насочва фокуса към фините нюанси на битието.”

Изложбета може да бъде посетена до 2 януари 2018 г.

Нина Александрова е родена през 1991 г. Завършила е Търговско-банковата гимназия в София. От 2010 г. учи и работи в Берлин. Тя е бакалавър по вътрешна архитектура. През есента на 2016 г. започва магистратура по оформяне на обществени пространстра и заминава за Хавана по програма „Еразъм”. Творческите ѝ изяви са предимно в Берлин. Сега за пръв път се представя пред софийската публика.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.