Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Силите за специални операции на България и Македония със съвместно учение през май

Пиян вокалист на „Кикимора” провали грандиозния концерт във Велико Търново със Старозагорската опера Публиката напуска залата по средата на „Children in Time“

Христина Даскалова е новият зам.-председател на Апелативен съд – Велико Търново

ВСС избра нов районен прокурор на Козлодуй

Бизнесът отмени протеста срещу поскъпването на тока Той щеше да се проведе на 28 февруари т.г.

Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Тръмп промени позициите си: По-строг контрол на оръжията в САЩ (ИНФОГРАФИКА) Президентът обмисля и други мерки

Москва вини Вашингтон в намеса във вота за Кремъл Много било трудно да се поправят отношенията

На 332 българи е отказано лечение в чужбина през 2017 г.

Илияна Йотова връчва български документи на сърбин, спасител от Лим

Кубрат Пулев: Боксьорите не трябва да се оставяме да бъдем използвани

Кубрат Пулев отказа мач за милиони долари с Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф, заради контузия. А овакантеното място срещу шампиона в тежка категория на три различни версии бе заето от камерунеца с френски паспорт Карлос Такам. Пулев опроверга твърденията, че се е скрил, като застана лице в лице пред българските медии.
„Няма как да се уплаша при условие, че такъв мач искам и ще го има – заяви Кобрата. – Такава битка е в интерес и на двамата. Сигурен съм, че ще победя, защото знам какво мога, знам собствените си сили. Не е нищо повече от мен. Изглежда силов, мощен, но имам много качества, с които го превъзхождам.“

– Как върви възстановяването ви, г-н Пулев?

– Не съм спирал да влизам в залата, продължавам с общофизическа подготовка. За щастие травмата не изисква оперативна намеса. И според лекаря са необходими 4 седмици, за да отшуми болката. Пия и медикаменти. Важното е в бъдеще да не ми създава повече ядове.

– Нямаше ли вариант да отложите мача?

– Моите мениджъри не успяха да се преборят с това. А пък и от Международната боксова федерация (IBF) имат срокове, които трябва да се спазват. Много пъти съм бил с контузии, дори съм мислил за отказване от бокса, но тази е по-специфична. Никога не съм имал такава досега. Всъщност мога да използвам само 40 процента от възможностите си. Получавам болка при определени движения – десен прав, дясно кроше, десен ъперкът. Това не е градско първенство да изляза с една ръка и да побеждавам. Дори имах „съветници”, които ми казваха: „Трябва да се качиш на ринга дори и с едното око и да вземеш тези пари“. Но за мен са важни не парите, а победата. Не искам да участвам на олимпийски принцип. Отговорен човек съм. И изисквам най-вече от себе си да съм на 100 процента готов. Затова преценихме да откажем мача.

– Споменахте пари. За колко пари трябваше да излезете срещу Джошуа?

– Няма да конкретизирам. Но не знам дали повечето хора и критици си дават сметка, за колко много пари става дума. Пари, които много хора не могат да спечелят през целия си живот. Самият аз не съм и сънувал.

– Имахте търкания с промоутърите си от „Зауерланд”, сега в какви отношения сте?

– Никога взаимоотношенията между боксьор и мениджър не са идеални. И двете страни имат общи интереси, но и индивидуални. Винаги има някакви търкания. Но смятам, че трябва да сме в по-добър контакт, за да може да се развиваме, както аз, така и те. Промоутърите мислят за пари, а боксьорите за тях са само начин да ги изкарат. Но за да ги изкарат боксьорът трябва да мачка, да върви напред, заедно с екипа около себе си – да излезе на ринга и да побеждава. Така че не трябва да се оставяме да бъдем използвани. Както се опита да направи Джошуа предния път – два месеца и хайде да играем. Не става така. Това, че сме от България, не означава че сме за два дни. Въпросът е, когато се прави нещо, да го направим като хората.

– Има ли интерес към вас от други мениджъри?

– Винаги е имало и в момента има.

– До кога ви е договорът със „Зауерланд” и имате ли намерения да правите промени?

– До края на 2018-а. Мога да боксирам навсякъде стига да е в интересите и на двете страни, защото досега нещата куцаха. И си личеше. Но колкото и да не се разбираме малко или много аз дължа пътя си дотук на „Зауерланд”. И казах на Кале Зауерланд, че трябва да сме партньори, а не промоутър и боксьор. Моят глас също е важен. Мога да кажа, че оставам при треньора Ули Вегнер, защото той е специалист с много опит зад гърба си. И то не на юношеско ниво, а на позиция – световни шампиони, и то много. В Щатите, когато ходя, мога да тренирам и там, може и той да идва. Има вероятност да боксирам в Америка в началото на годината, най-вероятно в Чикаго, доста са вариантите. Въпросът е травмата да отшуми и да я забравя.

– Вашият брат, Тервел, ще се бие в петък в Чикаго. Ще го придружавате ли?

– Разбира се, както той ме подкрепя и е в ъгъла, когато се бия, така и аз сега ще бъда с него.

– Защо се насочвате точно към Чикаго, само заради българската общност ли ?

– Не само. В Щатите боксът е много развит, но и имаме контакти. Сега ще направим доста разговори на местно ниво. А бъдещето ще го мислим.

– Вашите мениджъри изказаха възможност да боксирате и за титли в други версии. Какви са реалностите?

– Не е невъзможно. Сега тежка категория е много по-интересна от преди година-две. Въпрос е на два-три мача да се стигне до претендентското място.

– Какво ще кажете за вашия заместник срещу Джошуа – Карлос Такам?

– Това ще бъде малко като тренировъчен бой – все едно да тръгнеш от изходно положение и за около час да направиш мач. За какви пари – не говорим. Колкото е подготвен, толкова. Никой няма да откаже подобно предложение, защото хората са различни. Е, да потренира Джошуа и да се готви за мен!

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете