Кубрат Пулев: Нямам политически амбиции, имам какво да дам още на спорта

Кубрат Пулев

Нямам политически амбиции, имам какво да дам още на спорта. Това заяви пред БТВ боксьорът Кубрат Пулев. По думите му се е разколебал да създаде политически проект, защото е свикнал да има поне 70% шанс за успех в начинанията си.

Допълни, че би влязъл в политиката, за да помогне. "В България има задкулисие, дори партиите имат интерес да цари политическа криза, за да се отклонява вниманието", заяви спортистът.

Пулев започна магистратура в УННС - "Политика и бизнес", сподели, че искал да надгради образованието си, докато се лекува от контузия и не може да спортува активно.

"Бизнесът сам по себе си няма как да успее, ако не е регулиран от политиката. Относно цената на тока, особено в България, трябва да се намесват политиците, защото има много спекуланти. Това трябва да се контролира и да се действа по закон", коментира боксьорът.

По думите му редовно ходи на лекции, води си стриктно записки и му е изключително интересно. Негови колеги от университета му зададоха въпроси чрез ефира на bTV.

Според него държавата не отива в добра посока, политическата обстановка е критична и това се отразява на хората.

"Дълги години няма да се тръгне в правилната посока, затова по най-бързия начин трябва политиците да се организират и да задвижат функциите на държавата. Оставам с впечатлението, че дори има водеща партия, която има интерес това да се случва така", коментира той.

На въпрос: "Какво би променил в настоящата политическа ситуация", Пулев отговори: "Най-малкото бих ги накарал да говорят малко по-уважително. Да повлияя да се държат по-отговорно, защото с това държане, с тези лични интереси и нападки - вкарва държавата в още по-трудни води".

Според него трябва да има обединяване между политическите партии. Той допълни, че няма политически субект, на когото да симпатизира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България