Кубрат Пулев сигурен в успеха срещу Голямото бебе: Ще си направя харакири, ако не победя

Кубрат Пулев смята, че следващият му съперник Джарел Милър (САЩ) е силен боксьор и шансовете му за победа са 50 на 50. Българинът очаква Голямото бебе и екипа му да подпишат договора за мача на 1 септември в „Арена Армеец“, който ще за него ще е трети при професионалистите пред родна публика.

„Добър боксьор и здрав физически, смятам че ще стане много интересен двубой– заяви Пулев. – Милър е доста мощен, тежи около 130 килограма, но това не е сумо. Аз съм много по-техничен и по-бърз. Имам много повече опит. При една добра подготовка трябва да победя. За мен е задължително да победя заради всички българи. Ако не успея, трябва да си направя харакири, както казват японците.”

Боят трябва да определи задължителния претендент на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория. Кобрата вече беше с този статут, но травма го отказа от планирания мач с шампиона Антъни Джошуа в края на миналата година.

„Не съм се отказал от Джошуа и смятам, че този битка ще се състои – обяви Пулев. – Въпрос на време. Травмата ми е отшумяла, но си оставя следи.“

Кубрат все още се подготвя у нас, но непосредствено преди мача заминава за Германия, където ще тренира под ръководството на Ули Вегнер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт