Кузманов спря пред 57-ия в света

Димитър Кузманов, снимка Благой Кирилов

Димитър Кузманов бе спрян от 57-ия в света Робин Хаазе (Холандия) на старта на тенис турнира „София оупън“ в „Арена Армеец“. Третата ни ракета, която участва с уайлдкард, отстъпи с 4:6, 3:6. Въпреки поражението пловдивчанинът продължава в надпреварата, но на двойки. Кузманов и Александър Лазов се класираха за четвъртфиналите след 6:4, 6:7, 10:7 срещу Ариел Бехар (Уругвай) и Андрей Василевски (Беларус). Кузманов може отново да срещне Хаазе при дуетите, ако холандецът и германският му партньор Филип Печнер също стигнат до тази фаза на надпреварата.

Същевременно двама от фаворитите безпроблемно се класираха за втория кръг. Полуфиналистът от миналата година Жил Мюлер (Люксембург) прегази френския квалификант Батиа Бург за 83 минути - 6:3, 6:2. Очаква се следващият му съперник да е Михаил Южни. На старта руснакът, бивш №8 на планетата, отнесе „щастливия губещ“ от квалификациите Марко Тепавац (Сърбия) със 7:6, 6:4 за 88 минути, но има още един сблъсък с квалификант.

Тази година турнирът е по-силен - заяви Мюлер. - Ще бъде тежко с Южни, той е добър играч. Но съм отново тук, за да побеждавам. Останалите тенисисти искат същото. Затова е важно да гледам мач за мач и да се концентрирам само върху следващото препятствие.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт